monika
Auto: renault laguna
Silnik: 1.6
Wysłany: 2011-01-01, 18:29 LAGUNA 2 NIE ODPALA POMOCY!!!!!
witam,
Mam problem z odpaleniem autka. Gdy dzisiaj odpaliłam auto było wszystko oki odpalil bez problemu jak zawsze gdy wrociłam do domu też spoxik ale za jakies 20 minut wrocilam do niego żeby męża zawieźć do pracy i ZONK nie chce odpalić nie zostawiłam go na biegu jak zawsze to robie tylko zazuciłam ręczny a na światłach tym bardziej. Próbowałam parę razy i nie chciał. Kurczę nie wiem co się dzieje. Nie wiem czy to jest też powiązane z tym, że świecił mi się STOP a wcześniej świecił mi się kluczyk oraz opona na wyświetlaczach. Jak pojechałam do SERWISU to Pan mi powiedział, że kluczyk świeci mi się dlatego że zbliża się przegląd a opona bo jak wymieniano letnie na zimówki to czujnik ciśnienia zepsuli no i oczywiście pan powiedział że spokojnie można jeździć bo na pewno mi nie zgaśnie po drodze. a co do przeglądu to był zrobiony w maju bo sprawdzałam. kurczę nie wiem co się dzieje a nie mam kogo poprosić, żeby sprawdził bo akurat właściciel tego autka(mój tato) jest za granicą. Wyjęłam też akumulator, żeby podłączyć pod prostownik ale jak patrze to jest w pełni naładowany. cz ja popełniłam jakiś błąd pierwszy raz mi się coś takiego stało. PROSZĘ POMÓŻCIE MI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przebieg (odsłon): miliony
Silnik: google
Auto: Chrysler
Status: Online
przemo321
Auto: Renault Megane II Sport
Silnik: 2000
Wysłany: 2011-01-11, 14:54
Prawdopodobne masz uszkodzony czujnik położenia wału. Miałem podobną sytuację koszt czujnika w serwisie to około 98 zł. "Fachowcy" w serwisie powinni to sprawdzić w pierwszej kolejności. Zaczyna się od problemów z odpalaniem, aż pewnego pięknego dnia nie odpali. Wymiana jest dość prosta i mało kosztowna. Pozdrawiam
monika
Auto: renault laguna
Silnik: 1.6
Wysłany: 2011-01-13, 17:48
dzieki wielkie ale wlasnie mi sie to stalo jak pojechalismy do znajomych odpalil ale z popychu jak dojechalismy do domu i zgasilismy go to znow nie odpalil jak sie wiezmie go z popychu to odpala ale gorzeja jak zgasnie :(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.