FAQ     Szukaj    Użytkownicy    Grupy   Statystyki     Rejestracja    Zaloguj     Album     Download
Nasze strony www: megane.com.pl , turboportal.eu, www.renaultforum.pl, www.mechatronika.eu, www.ruzam.pl

Kontakt

Poprzedni temat «» Następny temat
Laguna 1.8 16V - Panewki
Autor Wiadomość
oz1992 

Auto: Laguna 1
Silnik: F4P 1.8 16V
Wysłany: 2011-06-02, 21:45   Laguna 1.8 16V - Panewki

Witam
To mój pierwszy post na tym forum.
Kupiłem Lagune w budzie po lifcie 2000 rok.
Zacznijmy od tego że poprzedni właściciel z polski autem udał się do norwegi. A tutaj w zime podczas podjazdu pod górkę auto straciło trakcje na oponach zimowych. Z tyłu auta jechały więc ratował się czym się dało i z tego co powiedział to zajechało panewkę. Kupili komplet wymienili i po złożeniu okazało się że jedna dzwoni. Po czym mechanik stwierdził że jedna jest zbyt luźna. Auto trochę tak jeździło i znalazło nabywce który po dwóch tygodniach się rozmyślił. Autko stało tak rok i padło aku. I dokładnie w tym miejscu zaczęły się schody i od tego momentu auto jest moje.
Więc tak problem z maską był gdyż ta nie miała ochoty się otworzyć urwałem linki i jakoś tam się to otwarło. Kable do aku i fura zagadała od strzała co mnie zdziwiło, trochę nierówno pracował silnik, lecz po kilku minutach się unormowało. Wciskam sprzęgło i pedał na początku miał opór po czym wpadł w podłogę. Pod maskę no i okazało się że linka spadła. Założyłem linkę wciskam sprzęgło i żadnego biegu nie idzie włożyć stało się jasne że coś ze sprzęgłem. Ale z tym myślę że sobie poradzę.

Pytanie brzmi następująco. Czy dojadę na tym autem do polski? Czy jednak w norwegi muszę wymienić wał i panewki?

Pozdrawiam

REKLAMA

Przebieg (odsłon): miliony
Silnik: google
Auto: Chrysler
Status: Online

Odpowiedz do tematu