Wysłany: 2010-12-12, 16:49 [L1 ph1] Obroty silnika a komputer.
Witam.
Mam następujący problem. Ostatnio postanowiłem wymienić akumulator. Po wymianie wszystko chodzi. Zapalam auto, zimny chodzi sobie na ssaniu. Problem zaczyna się, gdy silnik się zagrzeje. Na biegu jałowym obroty silnika szaleją, na obrotomierzu wyglada to jak takie "falowanie". Obroty wahają się od 300-1000, silnik przygasa, czasem zgaśnie. Sam w swoim toku rozumowania domyślam się, że w komputerze są jakieś ustawnienia obrotów i pewnie one się skasowały...
Przed wymianą aku, samochód pięknie trzymał obroty, ssanie - około 1300, normalnie - ok. 900.
Druga sprawa, a raczej pytanie, chciałem zapytać o jedną rzecz. Od kiedy kupiłem auto (jakiś miesiąc temu) na wyświetlaczu komputera mam różne "krzaki". Prawa strona wyświetlacza krzakuje, nie wyświetla kilku segmentów. Czasem po kilku minutach jazdy wyświetla wszystko, ale zazwyczaj nie ma jakiejś literki, lub połowy. Wyczytałem, że ten problem może dotyczyć styków tablicy albo co najgorsze majstrowanie w liczniku KM (kupiłem samochód z skasowanym przebiegiem głównym).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.