Wysłany: 2011-02-07, 07:38 Który silnik dla mastera
Jakie waszym zdaniem są najbardziej udane jednostki napędowe do Mastera. Bierzemy pod uwagę jakość, niezawodność, osiągi, koszty eksploatacji, poważne awarie
Wysłany: 2011-02-19, 08:08 Re: Który silnik dla mastera
Ja bym stawial jednak na 3.0 DCi 140 KM. Duzy motor, duzy moment = małe obciazenie i sam silnik praktycznie nie do zajechania. Znam egzemplarze, ktore juz kreca drugi milion km i samym silnikiem wszystko ok. Slaba strone to glowica ale jak ktos ma rowno pod sufitem i nie jezdzi tym autem 170-180km/h - bo tyle pojedzie - to nie ma problemu z glowica i jej pekaniem.
2.8 DTi tez bardzo dobry był jako silnik. Ale skrzynia przy nim to byla masakra.
Wysłany: 2011-02-27, 17:49 Najlepszy silnik w mastrach
Witam. Ja osobiście użytkuję Masterka 2.8 i jestem z niego baaaardzo zadowolony i rozmawiając z kolegą z serwisu renault,poradził mi zakup renówki z 2.8,czego nie żałuję,jest żwawy i myślę , że oszczędny jest także
_________________ I oby do przodu....:)
enjas
Auto: Renault master
Silnik: 2,8 dti
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.