FAQ     Szukaj    Użytkownicy    Grupy   Statystyki     Rejestracja    Zaloguj     Album     Download
Nasze strony www: megane.com.pl , turboportal.eu, www.renaultforum.pl, www.mechatronika.eu, www.ruzam.pl

Kontakt

Ogłoszenie 

Przejdź do wyszukiwarki tematów na renaultforum.pl

Sprawdź ofertę atrakcyjnych pakietów hostingowych na devilMedia.pl - tylko teraz 3 miesiące gratis.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kto wie gdzie kończy się wiązka kabli do głośników do tyłu
Autor Wiadomość
arturkol 

Auto: Renault Thalia
Silnik: 1,4
Wysłany: 2008-10-02, 17:00   Kto wie gdzie kończy się wiązka kabli do głośników do tyłu

Chcę zainstalować 2 parę głośników w tyle, z radia odchodzą kable (z kostki) ale gdzie prowadzą?

REKLAMA

Przebieg (odsłon): miliony
Silnik: google
Auto: Chrysler
Status: Online

Szukaj części do swojego samochodu (sklep.megane.com.pl)

chester464 

Auto: renault thalia 2002
Silnik: 1.5 cdi
Wysłany: 2009-06-03, 15:58   

mam dokładnie ten sam problem...

wstępnie zakładałem, że tych kabli nie ma ale jak dobrałem sie do kostki po wyjęciu radia to sie zdziwiłem, ale ówneiż nie wiem dokad one ida chciałem sprawdzic pod tymi plastikami kolo progów ale nie weim jak je zdjąć... przypuszczam ze ich koniec jest pod plastikiem przykrywającym tyni pog( od strony wnętrza:) ale nie miałem czasu żeby to sprawdzić....

Tomik 1970 
Mod Team

Auto: SCENIC II ph I /SAXO II
Silnik: 1,9 dci
Wysłany: 2009-06-03, 17:02   

Radzę sprawdzić w drzwiach tylnych i na podszybiu z tyłu. Bardzo możliwe ,że są schowane w boczkach w bagażniku :-D

chester464 

Wysłany: 2009-06-03, 18:49   

w tynych drzwiach chyba ich nie bedzie koro nie ma tam miesjca na głosnikiale sprawdze pozostałe dwie lokacje dzieki za rade :mrgreen: :-P

sprawdzałem w bagolu w boczkach i nie ma tam kabli..... <wqrw> :-? :-/ :-x

a jeżeli chodzi o to podszybie to miałes na myśli tą pułkę gdzie jest miejsce na głośniki 13" tak?
szczerze powiem ze jakbym wiedział jak rozszyfrowac ta kostke iso to bym sie z tymi firmowymi kabelkami nie chyba nie bawił... a mam jescze pytanie odnosnie jak am radio z wyjściem na 4 głośniki to gdzie mógłbym podłączyc tube??

Tomik 1970 
Mod Team

Wysłany: 2009-06-04, 15:20   

A nie szybciej będzie poprowadzić nową wiązkę kabli do tyłu ??? :-/
Nie jestem pewien co do tuby ale podpina się pod tył szeregowo ale nie wiem -strzeliłem ... Może jeszcze ktoś się wypowie :->

chester464 

Wysłany: 2009-06-04, 15:48   

też dziś na to wpadłem ze nie bede szukał tych kabli poprostu poprowadze nową wiązke... jak na moje to troche szuknaie igły w stogu siana masakra poprostu...

124170630018969380.jpg
a tu załączam schemat kostki iso dla potomnych bo sam miałem z nią problem
Plik ściągnięto 347 raz(y) 99,99 KB

Tomik 1970 
Mod Team

Wysłany: 2009-06-23, 19:17   

I jak Ci poszło podłączenie wszystkiego.Znalazłeś tą wiązkę czy ciągałeś nową :-)

chester464 

Wysłany: 2009-07-02, 11:17   

hehe nerwy stracilem wqrzałem sie co nie miara w końcu pociągnąłem nową wiązkę i żałuje , że traciłem czas na poszukiwania... nadal nie wiem gdzie znajdują się te kable:P szukałem we wskazanych przez forumowiczów miejscach i dupaa ani śladu.

kabli (tynej wiązki) z kostki tez nie mogłem wyjąć a po zapoznaniu się z anatomia kostki zauważyłem takie małe cypelki (wypustki) na tych srebrny złączkach( żeby wyjąc kabelek trzeba je podwadzić czymś cienkim i sztywnym... w koncu wrzuciłem na luz i zwyczajnie je przeciołem i połączyłem je na MCguywer'a. Końcówki i miejsce poąłczenia zabezpieczyłem folią termoplastyczną.. może to ie profesjonalne ale działa:P

mówie wam co sja sie nawq.... na ta koste ISO maskara.. ale pogłebszej analize powiem, że jest to bardzo fajna intuicyjna rzecz. kolo co ją wymyślił miał niezły baniak

dzięki za pomoc i dobre rady

Odpowiedz do tematu