FAQ     Szukaj    Użytkownicy    Grupy   Statystyki     Rejestracja    Zaloguj     Album     Download
Nasze strony www: megane.com.pl , turboportal.eu, www.renaultforum.pl, www.mechatronika.eu, www.ruzam.pl

Kontakt

Poprzedni temat «» Następny temat
Kontrolka świec żarowych
Autor Wiadomość
RADZIO_x 

Auto: clio
Silnik: 1,5dci
Wysłany: 2009-04-25, 09:12   

a ile kosztuje podpiecie do kompa??

REKLAMA

Przebieg (odsłon): miliony
Silnik: google
Auto: Chrysler
Status: Online

pinokio19 

Auto: Renault
Silnik: 1,5 dci
Wysłany: 2010-03-17, 00:44   Kontrolka swiec żarowych

Podpiecie i wystawienie diagnozy w serwisie reno kosztuje okolo 140zł

[ Dodano: 2010-03-17, 00:52 ]
No własnie apropo tego problemu

Mam reno clio 1,5 dci mam ten sam problem swieci kontrolka swiec zarowych tak jak wczesniej ktos napisal skasowanie błedu jest mozliwa ale tylko na jakies 3 dni . Ja mialem ciekawa historie postanowilem ze odwiedze serwis reno wiec pojechalem na dzien dobry skasowali mnie 140 zł za diagnoze okazalo sie ze kontrolka swiec to nic innego jak spalona swieca wiec swiece wymienili skasowali mnie 100zl z wymiana oczywiscie skasowali blad 3 dni bylo extra po 3 dniach co swieci sie kontrolka pojechalem z reklamacja do serwisu panowie podpieli raz jeszcze i okazalo sie ze 3 swieca jest spalona wyspiewal mi zas 100 zl olalem to pojechalem do znajomego wymienil mi 3 pozostale swiece fakt była ta 3 spalona ale okazalo sie ze to nie wina swiec no i najlepsze w tym jest to ze w serwisie skasowali by mnie za 3 swiece z robotą jakies 300zł chyba kolega wymienil mi je w 10 min izapłaciłem za 3 swiece ngk 90 zł dlatego twierdze ze serwis reno to zlodzieje i piep.... krawaciarze hipotezy mojego mechanika

- bład czujnika kata wtrysku

nie wiem tez jakie bledy wyskakuja na temat tych swiec dlatego prosze o jakies porady bo jestem bezsilny

chester 

Auto: clio II
Silnik: 1.5 dci
Wysłany: 2010-04-06, 22:11   

Witam
Mój błąd polega również na zapaleniu się kontrolki świec żarowych. Jednakże ta kontrolka zaświeci się jedynie jak samochód dostaje więcej gazu - np. przy max przyspieszaniu - czyli pod większym obciążeniem. Podłączenie do komputera wykazało zbyt niskie ciśnienie na szynie Common Rail czyli 1200 Barów a ma byc 1400 barów. Dodatkowo wykonałem test przelewowy wtryskiwaczy i na wtrysku 1 i 4 menzurki pokazały zbyt dużą ilość paliwa wylanego z przelewów. Myślę że jednak u mnie to będą wtryski. Czy ktoś wymieniał końcówki wtryskiwaczy, macie z tym doświadczenie , czy może i końcówki wtrysków i zaworki należy wymienić?

Justyna 

Auto: Clio II
Silnik: 1.5 dci
  Wysłany: 2011-03-15, 21:01   Renault Clio 1.5 dci 2002 r, 48 kW

Witajcie,

Na poczatku powiem, ze pisze pierwszy raz tu na forum i prosze Was o odrobine wyrozumialosci.

Ostatnio (tez) mam problem z kontrolka swiec zarowych i wtryskiem paliwa. Po zmianie wszystkich swiec pojawia sie kontrolka swiec, blad zostaje usuniety , ale kontrolka powraca co 3 dni , zaraz potem silnik pracuje troche glosniej (niewiele, ale trzesie silnikiem, zwlaszcza na biegu ''jalowym'')
. Po podpieciu do komputera pokazuje na wtrysk paliwa na 2 cylindrze, wiec jak powiedziano mi -wtrysk do wymiany.

Mieszkam tymczasowo w Niemczech i koszty wymiany takiego wtrysku sa spore. Probuje kupic nowy wtrysk (ale tez napotykam trudnosci, gdyz nie posiadam jego numeru, trzeba zczytac go z czesci , a przede wszystkim ja najpierw wyjac).

Szkoda mi autka. Wiele osob mi mowi, idz sprzedaj je , bo bedziesz miala juz teraz same problemy. Ale jak do tej pory silnik rowno chodzil ( 206 tys na liczniku ),
sporo na dluzszych trasach ( produkcja Slowenia, jazda Sl-Niemcy, troche PL), nie ''bierze''paliwa ani oleju, staram sie tankowac dobre paliwo, stosowac dobry olej, zachowywac wszelkie zasady jazdy 'dieselem' ('rowna' jazda na rozgrzanym silniku) i regularny serwis , brak innych problemow. Dbam o niego. Do tej pory nie mialam tak duzego problemu jak do tej pory. Chetnie jeszcze troche bym nim pojezdzila, przywiazalam sie :oops: ...Zreszta widac, bo taki poemat tu napisalam.

Panowie, jesli macie jakas dobra rade, podzielcie sie, prosze! ja tu sama walcze z problemem, a koszty wygladaja na coraz wieksze. W PL ten problem wydaje sie prostszy i tanszy w rozwiazaniu :-( Moze ktos mial podobny? Jesli tak, to napiszcie na priv albo odeslijcie do linku. Jestem ciekawa , czy tylko sie na wtrysku skonczy, czy cos innego tez sprawdzic?Bede bardzo Wam wdzieczna.

Pozdrawiam Was
Justyna

biedronas 

Auto: clio
Silnik: 1.2
Wysłany: 2011-03-19, 14:06   

Witam
Ja tez mam problem z ta kontrolka, ponieważ włącza mi się co prawda rzadko ale zazwyczaj na trasie w czasie gdy prędkościomierz przestaje działać(co prawda on spada do zera prawie codziennie na parę km) i wtedy muszę przejechać parę km żeby znów zaczoł działać, nie wiem czy to ma coś wspólnego bo co prawda mam te auto dopiero miesiąc ale zegar który mam na desce rozdzielczej czyli mam ta wersie która ma osobno zegar, od czasu jak mam to auto zaświecił się tylko dwa razy i właśnie raz w tym samym czasie jak prędkościomierz wrócił do pretkosci jazdy.
Mam Clio 1.2 z 1999
Proszę o odpowiedz bo morze to nie ma nic wspólnego a nawet nie wiem czy mam prędkościomierz na linkę czy nie, zresztą nie dziwcie się jestem tylko kobieta :-)

Odpowiedz do tematu