mateuszis
Auto: Renault Laguna II
Silnik: 1,9dci
Wysłany: 2012-02-04, 16:57 Kontrolka silnika i STOP
Witam, na początku dodam że przeszukałem różnego rodzaju fora i nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi.
Problem mój polega na tym że, dzisiaj rano odpaliłem samochód z pomocą akumulatora rozruchowego auto ładnie zapaliło a po przejechaniu 5 km zaczęło lekko szarpać i straciło na mocy, odrazu zapaliła sie kontrolka STOP i ikonka silnika ze stopem w środku. Wróciłem do domu sprawdziłem co oznacza ta kontrolka i jak mówi książka był to brak płynu chłodniczego, dolałem wiec i udałem sie na wycieczke, kontrolki nadal świeciły, starłem sie mocno rozgrzać auto ale wskazówka ani drgnęła(temperatury).
Moje pytanie do was co może być dalej nie tak?
Kontrolka silnika miga jak szalona, przyśpieszenie i moc w normnie.
Laguna II ph I 01'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.