Witam!
Renault Megane Kombi 1,9 dti z 2006 roku. Czasami zapala się kontrolka hamulca ręcznego i kontrolka STOP. tak ze trzy razy i jest pikanie. Poza tym nic się nie dzieje. Ostatnio wymieniłem czujnik pod pedałem hamulca i rozrząd. Ma to miejsce po hamowaniu na wolnym biegu lub kiedy ostro skręcam.
Auto: GRAND SCENIC II ph I /SAXO II
Silnik: 1,9 dci / 1.1 i
Wiek: 41 Dołączył: 10 Mar 2008 Posty: 470 Skąd: śląskie/Krzepice
Wysłany: 2011-10-25, 20:48
od klocków to chyba jest inna kontrolka
_________________ Jak mnie nie ma na forum to jestem na rybach
PiotrT
Auto: Megane II Kombi
Silnik: 1,9 dCi
Wysłany: 2011-10-30, 13:30
Udało się, klocki na przodzie kończą się i ubyło płynu z jednej komory zbiorniczka. Podczas hamowanie albo na zakrętach włączała się wspomniana kontrolka. Na razie uzupełniłem płyn. Problem znikł. Muszę jeszcze wymienić klocki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.