Witam. A wiec zaskoczyla mnie moja meganka przed chwila, wsiadam do auta dzisiaj z rana wkladam karte naciskam start ,silnik zaczyna dzialac, na komputerze pojawia sie komunikat stop ,a nastepnie electrical problem ,electrical fault, imobiliser problem, swiatla same sie wlaczyly, wiatrak przy chlodnicy,wycieraczki tez, najlepsze w tym ze niczego nie idzie wylaczyc lacznie z silnikiem.wiec gasze go wrzucajac 2 bieg i ruszajac. Po ponownym wlaczeniu to samo ale juz silnika nie udaje sie wylaczyc, odlanczam akumulator. Zamykam klape po paru sekundach auto same sie zamyka!!Chce uzyc kluczyka do otwarcia drzwi, kluczyk kreci sie w lewo i prawo ale nie umiem otworzyc drzwi.Prosze o pomoc.pierwsze chcialbym sie dostac do auta nie wybijajac szyby< akumulator odlaczylem>chcialbym sie tez dowiedziec jaka moze byc przyczyna takiego zachowania auta. Dodam jeszcze ze od jakis paru miesiecy swieci mi sie komputerze check injection, na warsztacie zdiagnozowali swiece zaplonowa, wymienilem, 2 dni sie nie pokazywal komunikat iz nowu zaczal.prosze o pomoc>pozdrawiam
Jedź do warsztatu (elektryka) gdzie mają porządny komputer do diagnostyki i potrafią go obsługiwać, bo mieć kompa to nie problem ale umieć go obsługiwać to już sztuka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.