rwojciechowski
Auto: renault koleos
Silnik: 2,0 cdi
Wysłany: 2011-01-28, 22:51 Koleos - awarie silnika
Czy ktoś może mi pomóc ?
Renault Koleos diesel z automatem, po 11 tysiącach pierwsza awaria silnika, przekręcona panewka, wymiana silnika. Po 59 tysiącach sytuacja się powtarza. Znowu wymieniają mi silnik. Tłumaczę, że należy wymienić również automatyczną skrzynię biegów, w końcu coś niszczy te silniki a chyba aż tak złe, ale to do nich nie dociera. Wszystko na razie na gwarancji, ale co będzie jak padnie kolejny silnik, upłynie gwarancja a oni mi z radością oświadczą, że silnik wymienią na gwarancji ale przyczyną jest skraynia biegów za wymianę której mam zapłacić ? Czy ktoś miał już z taką sytuacją do czynienia i co powinienem zrobić ?
Hmm zwrócić się z prośbą o nowe auto... Nie znam się na prawie za bardzo... Ale chyba po kilku wymianach tej samej części powinni uznać wadę fabryczną danego egzemplarza i wymienić go na nowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.