marianoloko
Auto: renault kangoo
Silnik: f9qr782
Wysłany: 2010-11-02, 19:25 kody błedów 4118, 4109
Witam jestem posiadaczem renault kangoo 2001r produkcji silnik 1,9 dti 80km f9qr782.
Podczas jazdy z większą prędkością obrotową w okolicy 3000 obr/na min, podczas szybkiego odpuszczenia gazu i ponownym jego wciśnięciu silnik nie wchodzi na obroty, auto hamuje silnikiem i zapala sie kontrolka elektroniki. Po wciśnięciu sprzęgła gdy obroty spadną do obrotów biegu jałowego i małej przygazówce kontrolka gaśnie i można znowu przyspieszać. Byłem na podłączeniu pod komputer, ale NIE w ASO, pojawiły sie kody błędów 4118, 4109.
Czy może ktoś się oriętuje co one oznaczają? I czy mogli byście mi polecić kogoś kto by pomógł rozwiazać problem tkwiący w moim kangoo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.