Freno
Auto: Renault Scenic
Silnik: 2.0
Wiek: 33 Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 3 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2008-06-05, 06:52 Kod do radia CD
Witam
Posiadam Renault scenic 2,0 2000r.
Mam problem z radioodtwarzaczem CD, ponieważ jest zakodowany.
jakie mam możliwości samodzielnego rozkodowania? Kolega kod radia miał napisany długopisem w instr. radyjka, ale niestety ja nie mam. Posiadam istr radia CD, ale bez kodu.
Słyszałem że kod do radia można jakoś odczytać z naklejek które są naklejone na radyjku czyli numer seryjny idt...
Proszę o radę jak sobie z tym problemem samodzielnie poradzić, ponieważ wiem że u elektrotechnika kosztuje to około 100zł i trwa jakieś 3 do 5-ciiu minut.
jezeli radio w aucie jest od nowosci to wystarczy ci numer vin pojazdu i z tym biegniesz do reno bo przypuszczam ze klucza do ich strony servisewej nie masz
natomiast jezeli radio bylo juz wymieniane z jakiegos powodu spisujesz kod seryjny radia i tez tam lecisz w podskokach
Auto: SCENIC I ph II
Silnik: 1,9 dci
Wiek: 41 Dołączył: 10 Mar 2008 Posty: 436 Skąd: śląskie/Krzepice
Wysłany: 2009-02-16, 19:31
jeżeli masz instrukcję to masz też kod . Dobrze poszukaj . Powinno pisać Car Audio i cyferki. Tak jest u mnie .Na początku instrukcji masz przyklejona taką białą karteczkę
_________________ Jak mnie nie ma na forum to jestem na rybach
witam mam radio w laguna 2 seryjne i jest poblem. w książce serwisowej mam podany do niego kod ale on nie działa czy sa jakieś specjalne programy ktore generują takie kody??
mam jeszcze jedno pytanie kilka razy juz wpisywałem kod nawet na radiu mam jakąś dodatkowąna klejke z kodem wytłuszczonym wpisałem i jego i nic. ale najważniejsze teraz jest to czy zablokowałem już radio na amen czy wystarczy odczekać pewną chwile załóżmy półgodziny i znowu będzie możliwość wpisania kodu??
Im więcej błędnych prób tym czas oczekiwania przed następną możliwością wpisania kodu jest dłuższy. Ja kiedyś w swoim Megane czekałem 2h po kilku błędnych wpisach
a z tym czasem odliczania to jest różnie. ja się doczytałem że niezależnie od ilości wprowadzenia błędnego kodu wystarczy pojeździć samochodem 20 minut z włączonym radiem gdy wyświetlany jest napis CODE, po 20 minutach znów można wpisać kod. wypróbowałem i muszę powiedzieć że działa. Osobiście wprowadziłem błędny kod 7 razy.
Mam nadzieje że ta informacja się komuś przyda - powodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.