Auto: Renault
Silnik: Scenic
Wysłany: 2008-03-02, 23:01 Kobiece autko
Witam....niech zacznę nowy temat (jako,że to forum zaczeło dopiero funkcjonować to nie muszę szukać czy przypadkiem takiego tematu już nie było hihi)
A chodzi mi o wasze porady co do kobiecego autka, otóż powoli zbliżam się do zakupienia autka dla żony- może macie jakieś propozycje? Opinie waszych kobiet. własne doświadczenia.....itp.
Napewno TICO odpada hihi- myślałem o Oplu Tigra ale bardziej przemawia do mnie a raczej do żony Ford KA.....co wy na to?
Wysłany: 2008-03-03, 09:20
no ok...ale dużo mi to tematu nie wyjaśnia ...dlaczego clio albo corsa....fordzik Ka w środku naprawdę wydaje się taki kobiecy (a feeeee )jest mały, fajny wyglądowo i za 15 tysiaków mozna kupić już po 2000r...
Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Wysłany: 2008-03-03, 12:24
Clio ze względu na markę i obznajomienie z nią Miejsca też sporo i wersje 3/5 d.
Co do corsy to miałem okazję kilka razy tym śmigać (kuzynka posiada) i całkiem całkiem sie tym porusza. W środku też dość przestronnie, że o wersji 5 drzwiowej nie wspomnę.
Jednak łatwiej się wsiada do tyłu jak są dodatkowe drzwi a nie składane fotele. Zawsze deczko większe niżli ka.
To i ja się wypowiem Co do Forda Ka to jest okropny i nie wiem czy jest w nim coś kobiecego Ja też kilka miesięcy temu szukałam auta i o mało co a jeździłabym tigrą hehe ale na szczęście spotkałam na swej drodze Megana noooo i zabrałam go do domku i tak już został.
Dlatego Capo nie zastanawiaj się... tylko Megana kup swojej kobiecie
Tu masz >>link<< , który kiedyś dostałam z porównaniem trzech aut, które powiedzmy są przeznaczenia kobiecego heh
I najważniejsze zapytaj się przyszłej właścicielki co jej się podoba, bo my lubimy jak coś jest ładne i jeszcze do nas pasuje
_________________ Przeważnie, zachowuję się poważnie
Przeważnie, nikogo nie drażnię
Przeważnie, słucham rad uważnie...
Poprzez wyobraźnię kreuję własne ja
Adekwatne do imienia
Ładna pani w ładnym samochodzie wydaje się jeszcze ładniejsza.
A co do forda K to jest obrzydliwy, ale jeśli komuś się podoba to czemu nie, jedyne co moge powiedzieć, to to, że we wszystkich egzemplarzach z którymi miałem kiedyś do czynienia nie otwierają się do końca przepustnice (mniej więcej do 1/3 się otwierają a potem jest fabryczna blokada) czemu, nie wiem.
Ja moją przekonuję powoli do dużych samochodów, po tym: http://youtube.com/watch?v=CSEl2ueCATs filmiku nie ma już argumentów a i jeszcze bardziej spodobało się jej 126
Chociaż generalnie za dobre auto miejskie (ew kobiece) mogę uznać lupo, micrę II czy zadbane clio II, może jakąś mniejszą mazdę 121(?)
Nie polecam corsy C, zawracało mi się tym znacznie gorzej niż 124, czy volvo 740, a do tego jest słaba widoczność do tyłu.
CAPOMAN jak coś jest tanie to zazwyczaj nie może być dobre
Wysłany: 2008-03-04, 20:24
WSR napisał/a:
CAPOMAN jak coś jest tanie to zazwyczaj nie może być dobre
heheh o tym to już kiedyś się przekonałem i to raczej dotyczy wszystkiego...nie tylko autek
i wcale nie szukam czegoś najtańszego bo gdyby tak było to bym szukał jakiegoś złomu do 5tyś(a tego jest pełno) rozglądam się za czymś w granicach od 15-20 klocków a za to myślę że już coś dostanę konkretnego.
Wiesz nie chodzi tu o górny pułap, a raczej o kupowanie czegoś najtańszego z danego rodzaju towarów. Za 5k też można dostać dobry samochód, ale nie będzie to nówka, choć stanem i bezproblemowością może przewyższać 5 latki
_________________ Bez gwiazdy nie ma hmm...
...jazdy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.