FAQ     Szukaj    Użytkownicy    Grupy   Statystyki     Rejestracja    Zaloguj     Album     Download
Nasze strony www: megane.com.pl , turboportal.eu, www.renaultforum.pl, www.mechatronika.eu, www.ruzam.pl

Kontakt

Poprzedni temat «» Następny temat
Klocki hamulcowe
Autor Wiadomość
dzinofaza 

Auto: Thalia
Silnik: 1.4
  Wysłany: 2011-05-19, 08:08   Klocki hamulcowe

Witam,

Czy wie ktoś może jakiej firmy zakupić dobre klocki hamulcowe. Posiadam Thalie 1.4 benzyna 8V 55kW/75KM (bez ABS). Dosyć sporo jeżdżę (w mieście i poza) i chciałbym mieć pewne hamowanie. Proszę o linki np. na allegro.
Przede wszystkim zależy mi na bezpieczeństwie ponieważ spodziewam się dziecka i nie zamierzam na hamulcach oszczędzać.

Z góry dziękuje!

REKLAMA

Przebieg (odsłon): miliony
Silnik: google
Auto: Chrysler
Status: Online

Prezes 
Mod Team

Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Wysłany: 2011-05-19, 12:09   

Jakoś tak się złożyło, że jeszcze przy żadnym aucie nie musiałem zmieniać
Czytałem natomiast dobre opinie o TRW, Bosch
Cytaty:
"Warto się trzymać zasady, że jakie klocki, takie tarcze.
W 90% przypadków unika się wtedy problemów typu piszczące klocki czy blokowanie."
"Ja mam z przodu TRW klocki jak i tarcze, i też są <piwko> ... ;)
Ponoć klocki i tarcze tej firmy były zakładane jako pierwsze do aut Renault, tak mi sprzedawca w sklepie z częściami do aut Francuskich powiedział... ;-) "
Inne
"Jeżeli chodzi o klocki hamulcowe w klasie średniej to nie ma różnicy czy kupisz Textara, Boscha, Zimmeramana czy też Ferodo. Wszystkie te klocki są bardzo podobnie wykonane i ich żywotność jest podobna, Jeżeli chodzi już o zestaw to polecam Tarcze + klocki Ferodo. W porównaniu do seryjnych tarcz różnica w hamowaniu jest ogromna. "
"kup boscha i będziesz mial spokój, poprzednie były właśnie boscha jako oryginał siedział."
Warto też poczytać:
http://www.motofakty.pl/a...plastilube.html

Odpowiedz do tematu