Wysłany: 2010-11-29, 22:24 jaka moc akumulatora do scenika
WITAM
Mam malutki problem z akumulatorem ucieka mi gdzieś prąd, pozostając na włączonych postojowych około 5 minut wszystko pada i trzeba z popychu a to jest kłopotliwe. Proszę o pomoc.... może mam za słaby akumulator a może to jakaś inna przyczyna?
PROSZE O POMOC
Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Wysłany: 2010-11-30, 18:17
A może jest już zbyt stary i domaga się wymiany. Po 5 min na postojowych to nawet nie powinien tego odczuć.
ren_clio
Auto: clio II
Silnik: 1900D
Wysłany: 2010-12-18, 16:30
Do diesla to powinien być 74Ah ale widzę, że masz benzynę więc 53Ah i prąd rozruchu 540A
iget19
Auto: vel satis od 2007
Silnik: 2,2 dci
Wysłany: 2011-01-05, 10:42 sprawny akumulator
Jeżeli akumulator jest tzw. obsługowy wystarczy sprawdzić gęstość elektrolitu. Stara rada to spróbuj uruchomić silnik z włączonymi reflektorami, jeżeli nawet odpali a swiatła prawie przygasną to oznaka słabej zdolności rozruchowej akumulatora!!!
Auto: Modus
Silnik: 1,6/16V
Wysłany: 2011-01-05, 18:07 Re: sprawny akumulator
iget19 napisał/a:
Stara rada to spróbuj uruchomić silnik z włączonymi reflektorami, jeżeli nawet odpali a swiatła prawie przygasną to oznaka słabej zdolności rozruchowej akumulatora!!!
Przecież w momencie uruchamiania silnika wszystko co w samochodzie nie jest potrzebne do jego pracy jest odcinane od zasilania, czyli światła też.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.