andy43
Auto: Renault Scenic II
Silnik: 1.9dCi
Wysłany: 2010-08-19, 07:03 Jak wymienić czujnik temperatury
Nieautoryzowany serwis przy drodze krajowej zdiagnozował na kompie że nie działa czujnik temperatury (alarm "SERWIS" na kompie w samochodzie ciągle się świeci), pytałem się w serwisie Renault ale akurat takiego nie mieli, ale podali mi numer tego czujnika, kupiłem na Allegro i okazało się że jest to czujnik (ze złączem na kable) wciskany do termostatu. Mam pytanie jak zdemontować stary czujnik i zamontować nowy (na klej Loctite czy wystarczy wciśnięcie). Czy można coś takiego zrobić czy lepiej wymienić cały termostat. Renault Scenik II 1.9dCi 2004/2005
andy43
Auto: Renault Scenic II
Silnik: 1.9dCi
Wysłany: 2010-08-20, 19:32
też tak myslałem ale serwis Renault podał mi numer tego czujnika, a na allegro podałem numer i że do termostatu, otrzymałem sam czujnik bez termostatu, gdyby był na gwint nie byłoby problemu ale jest na wcisk, teraz nie wiem czy serwis coś poknocił, czy sprzedający poszedł na łatwiznę i z rozbitego termostatu wyciągnął czujnik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.