roghir
Auto: Renault Laguna
Silnik: benzyna
Wysłany: 2011-04-25, 20:56 Jak wyłączyć rozrusznik Laguny II?
Pozostawione włączone światła w Lagunie II wyładowały akumulator, próba uruchomienia silnika spowodowała dziwne zachowanie rozrusznika/ klekot / bez możliwości uruchomienia silnika. Proces został przerwany dopiero po odłączeniu klemy od akumulatora. Proszę o pomoc co należy zrobić prawidłowo w takiej sytuacji. Ponadto przy rozładowanym akumulatorze są duże problemy z otwarciem klapy bagażnika. Dziękuję za wszelkie cenne rady.
Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Wysłany: 2011-04-26, 07:54
roghir napisał/a:
Pozostawione włączone światła w Lagunie II wyładowały akumulator,
Chwila, to na światła nie ma automatu? U mnie jak gra radio to po pewnym czasie samo się wyłącza coby właśnie nie rozładować akumulatora. Podświetlenie w środku też po pewnym czasie samo gaśnie nawet przy otwartych drzwiach. Ze światłami nie robiłem próby.
roghir napisał/a:
co należy zrobić
Myślę, że w pierwszej kolejności naładować akumulator.
roghir napisał/a:
Ponadto przy rozładowanym akumulatorze są duże problemy z otwarciem klapy bagażnika.
Możliwe, pewnie masz HF a czujnik potrzebuje zasilania.
DawidG3
Auto: Renault Laguna II ph I
Silnik: 1.9 dCi (100KM)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.