Wysłany: 2010-04-15, 15:14 Jak wyciągnąć licznik w Clio I
Jak w temacie. Potrzebuję wyciągnąć licznik z Clio pierwszej generacji, by zmienić zarówkę oraz naprawić zerowanie dolnego licznika. Zastanawiam się, czy istnieje możliwość wyciągnięcia go bez zdejmowania całej przedniej półki ?
Auto: SCENIC II ph I /SAXO II
Silnik: 1,9 dci
Wiek: 41 Dołączył: 10 Mar 2008 Posty: 436 Skąd: śląskie/Krzepice
Wysłany: 2010-04-15, 19:57
Sprawdź pod maskownicami głośników i w kratkach nawiewu , tam powinny być śruby mocujące. Nie wiem jak jest w clio ale może masz jakieś kółka maskujące śruby na desce. Próbuj - przecież nie popsujesz
_________________ Jak mnie nie ma na forum to jestem na rybach
No właśnie te magiczne słowa "nie popsujesz" mnie martwią ;) Będę próbować, ale aż taka wada nie jest bym cały przód rozbierał. Mam jednak jeszcze jedno pytanie : czemu jak włączę którykolwiek migacz na desce rozdzielczej obydwa mi mrugają?
seweryn8
Auto: Renault Clio 1
Silnik: 1.9D
Wiek: 27 Dołączył: 26 Maj 2010 Posty: 4 Skąd: Limanowa / Nowy Sącz
Wysłany: 2010-05-26, 12:03 Licznik
Witam. Do odkręcenia masz półkę górną tzn. 3 śrubki na nawiewach na przednią szybę oraz 3 po bokach, do tego musisz odkręcić plastik pod kierownicą (ten w którym jest dźwigienka otwierania klapy przedniej). Kiedy je zdemontujesz zobaczysz 2 śrubki od licznika na górze, oraz 2 od spodu. Odkręcasz i wyjmujesz dobie licznik:)
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.