Wysłany: 2010-12-02, 01:41 gluchy dzwiek z prawej strony silnika espace IV 2.2
CZESC.nic zlego poki co sie nie dzieje ale od zakupu reni (samochod kupowala zona ,bo ja bylem w szpitalu po "malej" przygodzie w afganie);dochodz do kabiny takie dziwne dudnienie,huczenie w trakcie jazdy na wolnych obrotach 1200-1800 obr/min ze stala predkoscia ,czasem slychac to na wolnych obrotach przy zimnym silniku.oslone silnika zdjelem zeby wykluczyc te mozliwosc.nastepnie obmacalem co tylko sie dalo za rozrzadem i obok,zeby wykryc jakies ew. plastiki,ktore lubia sobi sie obluzowac i tluc o swoj zaczep.nic.za wiele to moje"badanie nie dalo ale zawsze cos.mechanik i komisant(dobry czlowiek) powiedzial;ze to juz ktorys epsace z tym czyms.wiec rozbierali ,wszystko.obudowe rozrzadu,spod silnkika sprawdzali czy jakies przewody sie nie obijaja.rowniez nic!podejzewali tylko po przebadani kilkuaut,ze moze to byc cos z alternatorem,lub ew. jedno z kol zebatych ktore napedza pasek rozrzadu i pompe wody co moga robic takie numery.dzisiaj rowniez skontaktowalem sie z renult france i tam o dziwo potwierdzili,ze w zaleznosci od matzrialu tego kola moga wystepowac te dziwne dzwieki.uff!
moz ktos z panstwa spotkal sie z czyms takim i zna rozwiazanie problemu.jeste maniakiem i takie niewielkie halasy do szalu czasem doprowadzaja,bo ne wiem co to k...a jest.za rozwiazanie tego problemu wysle butelke dobrego wina z korsyki:-)nie,to bylo serio
ok;czekam na odpowiedzi.piszcie na moj mail-artpa6@wp.pl.hej!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.