mihau
Auto: Clio II
Silnik: 1.6 16V+LPG
Wysłany: 2010-06-11, 21:33 Gaśnie gdy wciskam sprzęgło i zaczym hamować.
Gdy wciskam sprzęgło i zaczynam hamować to mi gaśnie .Nie dzieje sie to za każdym razem ,ale co kilka hamowań.Np. jade na piątce,zbliżam się do świateł na 3 pasmówce ,mam 80 km/h ,puszczam pedał gazu ,wciskam pedał sprzęgła na maksa ,zaczynam hamować i podczaś hamowania coś mi gaśnie, Na luzie mi nie gaśnie ,ale obroty na luzie są niskie ,500 obrótów ,a normalnie to chyba 1000 powinno być.
Zasadnicze pytanie czy kolega ma instalacje LPG? Z profilu widać, że niby tak.
To typowe zjawisko dla aut z LPG, gdy zbyt dużo powietrza dostaje się do kolektora. Podjedź z tym do gazownika. We Fiacie Tipo pomagało przeniesienie "chwytu", tak aby powietrze nie było siłą pędu wdmuchiwane do chwytu + ponowna kalibracja sterownika od gazu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.