FAQ     Szukaj    Użytkownicy    Grupy   Statystyki     Rejestracja    Zaloguj     Album     Download
Nasze strony www: megane.com.pl , turboportal.eu, www.renaultforum.pl, www.mechatronika.eu, www.ruzam.pl

Kontakt

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Krzychu
2009-08-26, 18:04
Espace
Autor Wiadomość
Nipto 

Auto: Honda Accord
Silnik: F20/H23
Wysłany: 2009-07-03, 15:45   Espace

Witam szanownych forumowiczów.
Jestem zainteresowany kupnem Espace i chciałbym dowiedzieć się jak najwięcej o tym modelu. Przymierzamy się do niego ponieważ nasz dotychczasowy rodzinny samochód okazał się za mało rodzinny po tym jak postanowiłem go z lekka udoskonalić :P Żona narzeka, że za głośny, za twardy i za dużo pali :mrgreen:
Pomyślałem właśnie o Espace bo słyszałem kilka opinii o nim jako o samochodzie bardzo przestronnym, pakownym i przemyślanym właśnie pod kątem rodziny.
Żonie się podoba, mnie w sumie też oczami to kupują właśnie kobity a ja zastanawiam się jaką wersję silnikową wybrać, jaki rocznik, czy warto szukać młodszego z ubogim wyposażeniem czy starszego z bogatym. Pieniądze jakie bym chciał przeznaczyć na zakup to około 18tys.
Będę wdzięczny za opinie i podpowiedzi.

REKLAMA

Przebieg (odsłon): miliony
Silnik: google
Auto: Chrysler
Status: Online

Szukaj części do swojego samochodu (sklep.megane.com.pl)

Tomik 1970 
Mod Team

Auto: SCENIC I ph II
Silnik: 1,9 dci
Wysłany: 2009-07-03, 19:29   

Myślę ,że lepszym rozwiązaniem będzie zakup starszego ale lepiej wypasionego egzemplarza a przede wszystkim nie wymagającego dużego wkładu finansowego.Ja zrobiłem podobnie,kupiłem scenica za pieniądze które spokojnie wystarczyłyby na o rok młodszego ale nie tak zadbanego.Moja rada- lepiej starszy ale zadbany :!: :!: :!:

Prezes 
Mod Team

Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Wysłany: 2009-07-03, 19:37   

No chyba, że trafi się młodszy i zadbany. Jednak wtedy, dokładnie sprawdzaj :!:

Just me 

Auto: Master
Silnik: 2,5dci
Wysłany: 2009-07-04, 01:04   

Witam ja mysle ze jednak jak najmlodsze wypas ci na nic jak bedzie stalo non stop na podnosniku bo uplyw czasu go zbyt dotkliwie potraktuje przedwszyskim patrz na kondycje auta
ja tego samochodu nie nawidze jezeli chodzi o naprawy jest tak zbudowany kosztem przestrzeni w kabinie ze nic latwo nie da sie w nim zrobic ale jak dla wlasciciela to duza zaleta i napewno spelni twoje oczekiwania unikaj tylko wersji 1.9 82 konnej bo cie tramwaje zaczna wyprzedzac to auto jest ciezkie a co do wyposazenia to raczej ubogich wersji nie ma
no i drogi w naprawach prawdziwa zmora dla mechanika chociaz sie nie przejmuj bo jakos specjalnie czesciej sie nie psuja
pozdrawiam was Panowie

aha i nie pakuj sie w benzyniaki bo bija po kieszeni
u mnie przy dobrych wiatrach to wyrwiesz 2004 rok w nowej budzie tylko ja w innych realiach zyje ale zawsze troche trza potem wlozyc

Janusz 

Auto: Renault 25 Monaco
Silnik: 2,2
Wysłany: 2009-08-12, 18:18   

Jeżeli espace 4 diesel- to unikaj 2,2 turbo.
To chyba najgorszy silnik w historii renault. Rosyjska ruletka- albo chodzi ideanie, albo wyłażą bokiem korbowody. I nikt nie wie dlaczego. Błąd konstrukcyjny.

Poza tym espace 4 to cuuudny samochód, super klima, super grzanie, przestrzeń, widoczność.
Jednak szczerze mówiąc nie wierzę w mozliwość kupienia za 18000 dobrego E4
Lepiej poszukaj E3 w doskonałym stanie bez automatu i nie V6, bo sie zrujnujesz na paliwo i naprawy skrzyni i zrób naprawy po swojemu.
Wtedy pojeździsz.

TomekK 

Auto: Espace
Silnik: 3.0
Wysłany: 2009-08-25, 11:43   

Chętnie odsprzedam Ci swojego:
http://otomoto.pl/index.p...how&id=C9384829

Auto w dobrym stanie technicznym. Cena jak najbardziej do negocjacji.
Jak na ten silnik całkiem niskie spalanie, ale wiadomo to nie 2.2.

Więcej szczegółów pod tel. albo meilem.

Serdecznie polecam.

Odpowiedz do tematu