Witam szanownych forumowiczów.
Jestem zainteresowany kupnem Espace i chciałbym dowiedzieć się jak najwięcej o tym modelu. Przymierzamy się do niego ponieważ nasz dotychczasowy rodzinny samochód okazał się za mało rodzinny po tym jak postanowiłem go z lekka udoskonalić :P Żona narzeka, że za głośny, za twardy i za dużo pali
Pomyślałem właśnie o Espace bo słyszałem kilka opinii o nim jako o samochodzie bardzo przestronnym, pakownym i przemyślanym właśnie pod kątem rodziny.
Żonie się podoba, mnie w sumie też oczami to kupują właśnie kobity a ja zastanawiam się jaką wersję silnikową wybrać, jaki rocznik, czy warto szukać młodszego z ubogim wyposażeniem czy starszego z bogatym. Pieniądze jakie bym chciał przeznaczyć na zakup to około 18tys.
Będę wdzięczny za opinie i podpowiedzi.
Auto: SCENIC I ph II
Silnik: 1,9 dci
Wiek: 41 Dołączył: 10 Mar 2008 Posty: 436 Skąd: śląskie/Krzepice
Wysłany: 2009-07-03, 19:29
Myślę ,że lepszym rozwiązaniem będzie zakup starszego ale lepiej wypasionego egzemplarza a przede wszystkim nie wymagającego dużego wkładu finansowego.Ja zrobiłem podobnie,kupiłem scenica za pieniądze które spokojnie wystarczyłyby na o rok młodszego ale nie tak zadbanego.Moja rada- lepiej starszy ale zadbany
_________________ Jak mnie nie ma na forum to jestem na rybach
Witam ja mysle ze jednak jak najmlodsze wypas ci na nic jak bedzie stalo non stop na podnosniku bo uplyw czasu go zbyt dotkliwie potraktuje przedwszyskim patrz na kondycje auta
ja tego samochodu nie nawidze jezeli chodzi o naprawy jest tak zbudowany kosztem przestrzeni w kabinie ze nic latwo nie da sie w nim zrobic ale jak dla wlasciciela to duza zaleta i napewno spelni twoje oczekiwania unikaj tylko wersji 1.9 82 konnej bo cie tramwaje zaczna wyprzedzac to auto jest ciezkie a co do wyposazenia to raczej ubogich wersji nie ma
no i drogi w naprawach prawdziwa zmora dla mechanika chociaz sie nie przejmuj bo jakos specjalnie czesciej sie nie psuja
pozdrawiam was Panowie
aha i nie pakuj sie w benzyniaki bo bija po kieszeni
u mnie przy dobrych wiatrach to wyrwiesz 2004 rok w nowej budzie tylko ja w innych realiach zyje ale zawsze troche trza potem wlozyc
Auto: Renault 25 Monaco
Silnik: 2,2
Wysłany: 2009-08-12, 18:18
Jeżeli espace 4 diesel- to unikaj 2,2 turbo.
To chyba najgorszy silnik w historii renault. Rosyjska ruletka- albo chodzi ideanie, albo wyłażą bokiem korbowody. I nikt nie wie dlaczego. Błąd konstrukcyjny.
Poza tym espace 4 to cuuudny samochód, super klima, super grzanie, przestrzeń, widoczność.
Jednak szczerze mówiąc nie wierzę w mozliwość kupienia za 18000 dobrego E4
Lepiej poszukaj E3 w doskonałym stanie bez automatu i nie V6, bo sie zrujnujesz na paliwo i naprawy skrzyni i zrób naprawy po swojemu.
Wtedy pojeździsz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.