sebastiangora
Auto: Renault Espace
Silnik: 2.0 16V
Wysłany: 2011-05-10, 14:56 Espace 2.0 16V (1999), srebrny, gaz, sprzedam na części
Witam serdecznie,
Od 3 lat jestem posiadaczem Espace 2.0 16V, srebrny metalik, wersja angielska
Od niemal roku jestem w Polsce a mieszkając tutaj utrzymanie angielskiego autka sporo kosztuje (ubezpiecznie, road tax). Postanowiłem więc sprzedać mojego Espace w całości lub na części. Autko jest ogólnie w bardzo dobrej kondycji, w stałym użytkowaniu choć odstawiam go niebawem na plac. Zaczynają się jedynie problemy z półośką jak sądzę gdyż przy ruszaniu słychać coraz częściej stuki z napędu lub skrzyni biegów.
Samochód został kupiony w Anglii i tam też jest zarejestrowany więc rozsądniej jest mi go sprzedać na części. Jeździł po angielskich drogach oraz ma za sobą kilka wypraw Polska - Anglia i Anglia - Polska.Zawsze o autko dbałem, nie oszczędzałem na naprawach.
Ze spraw ważnych:
- Nowy silnik. W kwietniu 2010 strzelił pasek rozrządu na autostradzie. Potrzebowałem pewnego samochodu więc zamiast wymieniać silnik na inny (używany), zrobiłem go od nowa. Mianowicie nowe uszczelki, nowy kompletny rozrząd, wymiana wszystkich 16 zaworów i uszczelniaczy, praktycznie nowy silnik. Posiadam na wszystko rachunki. Kosztowało mnie to 4 tyś, od tego czasu silnik przejechał około 15 tyś km, bez jakichkolwiek problemów. Polecam więc sprawdzony silnik.
- Kompletne sprzęgło wymieniane w 2010 roku
- Silnik zalewany olejem półsyntetycznym 10W40
- Klimatyzacja nabita w połowie 2010 roku, wymiana wszystkich filtrów
Samochód znajduje się w Rybniku. Silnik przed zakupem można uruchomić, zarówno na gazie jak i na benzynie, dokładnie sprawdzić. Posiadam sporo zdjęć więc mogę podeslać na maila w razie konieczności.
Nie sprzedawałem nigdy samochodu na części więc nie jestem też do końca zorientowany w cenniku części. Jeśli będzie już tak daleko to jestem w stanie negocjowac ceny tak by każdy był zadowolony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.