kufello666
Auto: Renault Modus
Silnik: 1,5dci
Wysłany: 2010-11-05, 11:37 Dziwne zachowanie świateł w Renault Modus.
Mam problem ze świtłami (ustawieniem) w renault Modus. W najwyższym położeniu świateł (góra dół) światła drgają to znaczy przeskakują na silniczku. Wydaje mi się iż napędzane są silniczkiem. Każde przełączenie pokrętła (1,2,3,4) powoduje inne ustawienie świateł. w maxymalnym położeniu silnik po prostu przeskakuje. Czy ktoś miał podobną usterkę?
kufello666, samochód nie miał wcześniej stłuczki czasami?
Już piszę skąd moje pytanie, jeżeli miał to po wymianie reflektorów czy zderzaka mogło dojść do mocnego przestawienia reflektora. Moja teza: bby poprawnie ustawić światła trzeba było dojść do granicy możliwości regulacyjnych lustra (poprzez śrubę). Jeżeli tak się stało, to włączając dodatkowo elektryczną regulację dojdziemy kiedyś do końca zakresu przestawiania lustra reflektora - stąd przeskakiwanie. To taka moja teza, poparta doświadczeniem z VW.
kufello666
Silnik: 1,5dci
Wysłany: 2010-11-10, 15:37
Wielkie dzięki. Z tego co wiem mój modus był uderzony i miał wymieniany jeden reflektor. Dziękuję za radę i będę musiał sprawdzić czy wszystko z nim zostało złożone tak jak należy.
mk1965
Silnik: 1.5 dCI
Wysłany: 2010-11-21, 10:37
Witam, a gdzie szukać przyczyny braku możliwości sterowania elektrycznego reflektorów w Renaul Modus?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.