Wysłany: 2010-07-21, 21:50 Dziwne zachowanie licznika ???
Scenic 2001 1.9 CDI. Dziś chciałem się trochę pobawić i wcisnołem przycisk od zmiany danych wyswietlanych przez komputer i jednocześnie przekręciłem kluczyk w stacyjce ale nie odpalałem auta. Licznik zaczoł wariować wskazówki kręciły się w prawo i lewo na wyświetlaczu zapaliło sie wszystko co było możliwe. Czy ktoś może mi powiedzieć do czego to słóży. W mitsubishi przełanczałem w ten sposób wyświetlanie przez licznik miedzy milami a kilometrami a tu?
Wygląda to na test liczników, wskazówki lecą do pozycji max i powrót, a wszystkie kontrolki się zapalają. Jest to normalna rzecz, nic się nie zepsuło.
Witam,ja mam ClioII 2001 1.5dci i także włączyłem ten test,a pytanie moje jest takie,do czego on sluży? i jak długo trwa ten test? z tego co wiem podczas tego testu w manetce od wycieraczek powinno się zmieniać wyświetlane pozycje podczas tego testu tzn,ilość paliwa,przejechane kilometry itd? u mnie to nie działa,a może robię coś nie tak? albo coś jest popsute u mnie?
Witam.Podłączę się pod temat .Mam Megankę z 2002r.i też manetka nie reaguje na przyciskanie tz. nic nie wyświetla.Zrobiłem test jak koledzy i żadnej reakcji po naciskaniu na manetkę.
[ Dodano: 2010-11-05, 21:34 ]
nikt nam nie pomoże?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.