piotrdania
Auto: renault scenik
Silnik: 1.6 16v
Wysłany: 2011-05-06, 12:45 Dziwne dziwięki z skrzyni biegów,,,,,,,,,,,,,
Witam posiadam scenic 1.6 16v z 2002 roku i od samego początku przy ruszaniu , jest słyszalny taki dżwięk jak by coś obtarlo , dla mnie ten dwięk przypomina obracajacą sie jkąś gumę , ale to jak ruszam szybciej oczywisc ie bez pisków jak powoli puszczam sprzęgo to nie slycchac nic..............
[ Dodano: 2011-05-06, 19:38 ]
może zle się wyraziłem z tym dzwiękiem , ale cieżko sprecyzować ten dzwięk , dosłownie krótką chwile słychać , na pisałem że dzięk przypomina gumę na zasadzie jak by sie obracało się ciasno nasadzona gum ena jakis stworzen
piotrdania, czy to nie jest tak, że jak przytrzymasz dłużej sprzęgło i dasz więcej gazu to słychać coś w rodzaju pisku?
U mnie była to wina sprzęgła, choć oprócz tej niedogodności nie zauważyłem innych problemów. Sprzęgło działało przez kolejne 80 tys., aż padła skrzynia biegów i sprzęgło się spaliło. Po wymianie sprzęgła zero problemów.
piotrdania
Auto: renault scenik
Silnik: 1.6 16v
Wysłany: 2011-05-07, 18:59
Taki właśnie dziwny pisk , dzieki za odpowiedz , tak sie zastanawiam czy ma to coś wspólnego , bo czasami jak zmieniam biegi towarzyszy temu takie uderzanie w skrzyni albo to moze poduszki , ale sam nie wiem czy moze miłeś podobnie?
Pytałem, bo przy rozruchu silnik generuje największe wibracje. Gdyby z poduszkami było coś nie tak, to wg mnie powinno hałasować przy rozruchu. Jak się mylę, to niech mnie ktoś poprawi.
PS
Zachęcam do odwiedzenia www.megane.com.pl , może znajdziesz tam coś podobnego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.