FAQ     Szukaj    Użytkownicy    Grupy   Statystyki     Rejestracja    Zaloguj     Album     Download
Nasze strony www: megane.com.pl , turboportal.eu, www.renaultforum.pl, www.mechatronika.eu, www.ruzam.pl

Kontakt

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy naprawdę tak awaryjne?
Autor Wiadomość
meganesport 

Auto: Megane
Silnik: 2
Wysłany: 2011-08-31, 09:45   Czy naprawdę tak awaryjne?

Witam. Spotkałem się z wieloma opiniami na temat tego modelu, że są mocno awaryjne i mało trwałe. Co na ten temat mogą powiedzieć ich właściciele?

REKLAMA

Przebieg (odsłon): miliony
Silnik: google
Auto: Chrysler
Status: Online

Dyluś 

Auto: Thalia
Silnik: 1.2 16V 75KM
Wysłany: 2011-09-01, 22:30   

Witam
Od prawie dwóch lat ujeżdżam Thalijkę 1.2 75 KM, w wersji all inclusive
Po pół roku zauważyłem dziurkę w tapicerce w podłodze -odrzucili reklamację twierdząc że żona zrobiła to szpilką od buta- a dla mnie to było raczej, że za mocno naciągnięta ,ale to olałem bo nie rzuca się bardzo w oczy. Po kolejnych paru miesiącach wymienili mi okleiny słupków drzwiowych bo się marszczyła i wyglądała ohydnie- do tej pory już piąty raz będą mi oklejać drzwi kierowcy :mrgreen: na gwarancji oczywiście.
Po roku wymienili prawą końcówkę drążka - ok 10k km. :-/
pomalowano mastykę dachu- łączenie dachu i tylnego słupka - ale znowu pękło i podobno to norma w clio II i podobnych.
Ogólnie autko śmiga i nic poważnego się nie dzieje, nie mam żadnych zastrzeżeń, ale te "pierdółki" są denerwujące, tak jak odwiedzanie ASO w Rzeszowie.

W domu mam dwie Thalijki i w autku taty prawdopodobnie odpadła okładzina szczęki hamulcowej ( nikt w serwisie nie udzielił informacji co naprawili, ale zrobili to na gwarancji ) i cały czas piszczą klocki, ale tego już na gwarancji nie chcą zrobić, a na nasze oko zapieka się zacisk- po gwarancji sami se zrobimy :lol:
Ostatnio zmieniony przez Dyluś 2011-09-29, 23:29, w całości zmieniany 1 raz  

meganesport 

Auto: Megane
Silnik: 2
Wysłany: 2011-09-02, 12:20   

A jak spalanie? Zbiórka na światłach? Takie główne właściwości w codziennej sprawnej jeździe?

Dyluś 

Auto: Thalia
Silnik: 1.2 16V 75KM
Wysłany: 2011-09-03, 23:08   

Na trasie do 90km/h pali te 5,3l/100 , potem apetyt rośnie drastycznie i przy prędkościach rzędu 130+ pali powyżej 7,5l/100km ( Na A4 do 170 km/h dociągła :lol: )
Miasto w lecie ok 6-7,5 ( zależy od stylu jazdy ).W cyklu mieszanym tak ok 6,8l/100km mi spala.
W zimie na krótkich odcinkach nawet 10 potrafiła łyknąć, ale to dosłownie ciągle na "ssaniu" chodziła.

Co do świateł to troszkę muł, ale co się dziwić w końcu to tylko ma pod maską 1149ccm :-P więc demonem sprintu napewno nie miał być ;-) Dowozi mnie z punktu A do punktu B i tyle.

A taką ciekawością jest powiększanie powierzchni bagażnika- niby się ładnie siedzenia składają, ale nie da się włożyć nic większego bo w 85% zasłania tę przestrzeń blacha :shock:

[ Dodano: 2011-09-06, 23:18 ]
Zapomniałem jeszcze dodać, że po pół roku przełącznik kierunkowskazów przestał odbijać- wymienili bez gadania :)

Odpowiedz do tematu