Wysłany: 2010-09-29, 13:52 CZy do tego radia da rade tube ??
Witam mam mastera z radiem zdjecia przedstawi nizez niestety niemam koło siebie samochodu bo u lakiernika jest i niewiem czy jest mozliwosc podłączenia tuby pomozecie
Z tego co widzę nie masz wyjścia RCA, możesz podłączyć tubę pod warunkiem że wzmacniacz będzie miał wejścia "high input". Wówczas przewody tylnych głośników podłączasz pod to wejście, a przód normalnie bez zmian. Od razu zaznacz, że jest to rozwiązanie gorsze jakościowo. No chyba, że to radio ma zakamuflowane RCA i można dać zwykły wzmacniacz z wejściem po "niskiej". Poprawcie mnie jak jestem w błędzie.
Z tego co wiem niektóre radia fabryczne mają możliwość dorobienia gniazd rca, niestety w tym wypadku należy pofatygować się do najbliższego elektronika lub zakładu car audio, aby dowiedzieć się czegoś więcej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.