mk1965
Auto: Renault Modus
Silnik: 1.5 dCI
Wysłany: 2010-12-12, 14:53 czujniki poduszek bocznych i kurtyn?
Witam,
przymarzła mi tylna lewa szyba i w chwili, gdy usiłowałem ją opuścić elektrycznie pękł mi ślizg na szynie. Wymieniając go nie mogłem zdjąć styropianowej uszczelki drzwi bez jej uszkodzenia (porozrywała mi śię - klej za mocno trzymał). Zastaniawiam się gdzie znajdują się czujniki poduszek powietrznych i kurtyn w Modusie. Czy rozszczelniając to styropianowe wygłuszenie nie pozbawiam się mozliwości zadziałania poduszek. Nadmieniam, że w oplu vectrze, którym ja jeżdzę czujniki w drzwiach są ciśnieniowe i dlatego tak ważne jest uszczelnienie takim wygłuszeniem.
Peoszę o informację gdzie znajdują się czujniki poduszek powietrznych i kurtyn w Modusie?
Przebieg (odsłon): miliony
Silnik: google
Auto: Chrysler
Status: Online
cex
Auto: modus
Silnik: 1.2 16v
Wysłany: 2011-01-06, 17:44 czujniki
Jeżeli nie swieci ci bład poduszki to poduszki wybuchna jesli bys cos naruszyl urwal przerwal to odrazu wyskoczy ci blad poduszki i wtedy żadna nie zadziała!!!!!!!!!
Tomasz
Auto: Modus
Silnik: DCI 105
Wysłany: 2011-01-09, 21:51
Cześć. czujnik znajduje sie w słupku środkowym tam gdzie są mocowane pasy przednie tak więc spoko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.