Wysłany: 2011-07-11, 09:07 Czasem nie chodzi na 4 cylindrach (po myciu silnika!!!)
Witam,
Posiadam Lagunę z 1998 roku 2.0 16V z gazem II generacji mam problem ponieważ po umyciu silnika nie chodzi mi na 4 cylindrach tj w trakcie jazdy słabnie i chodzi na 3 cylindrach, i tak się dzieje dosyć często raz jest normalnie raz na 3 chodzi!!! Zaznaczam ze myjąc silnik zakryłem komputer i inne rzeczy w których znajduje się elektryka. Czy może to byc wina kabli zapłonowych czy zalałem cewkę jak są takie objawy??? Proszę o pomoc za co z góry dziękuję.
Przebieg (odsłon): miliony
Silnik: google
Auto: Chrysler
Status: Online
Marc7890
Auto: Renault Megane Cabrio
Silnik: 2.0 ide
Wysłany: 2011-07-15, 18:07
Zalales cewke lub moze ktorys kabel nie miec masy ,cewka raczej nie siadla ,lub zalales czujniki na listwie wtryskowej zostaw silnik niech troche pochodzi i oschnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.