cześć jestem nowy raz już pisałem ale nie wiem czy poszło mam problem z laguną 1,9 dti 1998 nie jedzie prędkość max 145 km/h , jedzie tak jak moja była 19 którą miałem 8 lat , przejrzałem już prawie wszystko oprócz pompy paliwowej czy ktoś miał juz taki problem ,
odpala idealnie
mam lagunę od roku i tak powoli je naprawiam po waszych wczorajszych podpowiedziach i konsultacji z kolegą doszłem do wniosku ,że to może być czujnik egr dzisiaj go szukałem i nie mogłem go znaleść może ktoś wie gdzie go poszukać
Auto: SCENIC I ph II
Silnik: 1,9 dci
Wiek: 41 Dołączył: 10 Mar 2008 Posty: 436 Skąd: śląskie/Krzepice
Wysłany: 2009-02-07, 15:55
A jeszcze takie małe pytanko-czy bierze Ci olej ? A jeśli chodzi o egr,to u mnie jest po prawej stronie pod filtrem powietrza,jest sterowany elektronicznie więc znajdziesz po wtyczce. Ale za pewne Prezes Ci napisze bo ma ten sam model
_________________ Jak mnie nie ma na forum to jestem na rybach
część wszystkim po dłuższym czasie ,nie pisałem bo byłem na feriach w górach tragedia z mocą nie dawał rady na śniegu pod górę ale przedtem szukałem egr pod filtrem powietrza i nie znalazłem jedyne co jest podpięte do kolektora ssącego to recylkulator spalin, być może
jeszcze pompa wtryskowa jest zapchana
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.