Witam
Oddałem samochód do naprawy (wymiana rozrządu).Ktoś uszkodził mi antenę przeciął bat wzdłuż i radio które działało teraz nie działa.Po włączeniu wyskakuje napis NULL . Co to oznacza??? Wiem że podczas naprawy akumulator został odłączany i kostki .Czy napis NULL oznacza iż został uszkodzony bat czy może kostki zostały źle podpiętę.?????
Jeżeli jest to fabryczne radio to raczej nie mogli żle wpiąć kostek gdyż inaczej nie wejdą ( chyba że na siłę ) . Po odłączeniu radia często potrzebny jest kod do radia który trzeba wpisać i powinno być ok.( niestety kodowanie radia występuje w wiekszości francuzkich aut.)
Przy wymianie rozrządu nie rusza się kostek od radia bo jest to bez sensu, więc jeżeli odłączyli akumulator jest prawdopodobieństwo że potrzebujesz kod do radia (zależnie od radia). Sprawdz czy działa płyta jeżeli nie to potrzebujesz kod. jednak radio powinno wyświetlić monit o podanie kodu. W niektórych radiach wprowadzenie złego kodu powoduje zablokowanie radioodbiornika (ja tak miałem) a to już sprawa dla elektronika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.