Websterek
Auto: Clio
Silnik: 1.2
Wysłany: 2010-08-05, 14:16 Clio
Witam! Mam problem. Posiadam Renault Clio II Ph II z 2003r. Czasem w czasie jazdy samochód traci moc, tzn. jadę, jadę, nagle brak jakiejkolwiek reakcji na pedał gazu. Pedał gazu w podłodze, a obroty powoli spadają, samochód zwalnia. Co prawda, redukcja biegu pomogła, potem wszystko było wporządku. Zdarzyło mi się to już 2 razy.
Przed tym wydarzeniem silnik nie chciał się uruchomić. Zawsze wystarczało krótkie przekręcenie kluczyka ( tzn. nie trzeba było długo czekać od się uruchomi po przekręciu, odpalał odrazu ), jednak dziś odpalił przy dłuższym przekręceniu kluczyka.
Auto: SCENIC I ph II
Silnik: 1,9 dci
Wiek: 41 Dołączył: 10 Mar 2008 Posty: 436 Skąd: śląskie/Krzepice
Wysłany: 2010-08-05, 15:04
Potencjometr pedału gazu
_________________ Jak mnie nie ma na forum to jestem na rybach
Websterek
Auto: Clio
Silnik: 1.2
Wysłany: 2010-08-05, 16:08
Tomik 1970 napisał/a:
Potencjometr pedału gazu
Dzięki za odpowiedź, ogarnę ile kosztuje i wymienie. Chociaż dziwne, że zmiana biegu pomogła. Odpuściłem pedał gazu, znów wcisnąłem, dopiero potem zmieniłem bieg.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.