joonior1985
Auto: Jeszcze żadne
Silnik: jeszcze żaden
Wysłany: 2010-08-06, 21:33 Clio vs Laguna
Cześć!
niebawem kupię auto. Po głowie chodzi mi Clio (1.6 albo 1.6 16v) albo Laguna (także 1.6). Laguna teoretycznie starsza, ale jestem wysoki (196cm) i zależy mi na komforcie jazdy. Z kolei Clio podobno zrywniejsze (na czym mi nie tak bardzo zależy) i mniej pali podobno. O Clio 2 słyszałem jakieś złe opinie więc już sam totalnie nie wiem...
Moglibyście jakoś mi doradzić?
joonior1985, rozumiem że chodzi Ci po głowie Laguna II i Clio II. Jeżeli zależy Ci na komforcie to Clio sobie odpuść. Clio to fajny samochód ale bardziej na miasto, poza tym gabaryty robią swoje, Laguna oferuje więcej przestrzeni, większy rozstaw osi, wygodniejsze fotele no i wnętrze Laguny jest zdecydowanie ładniejsze.
Jeśli chodzi o awaryjność to oba modele nie grzeszą bezawaryjnością. W przypadku Laguny II usterki elektroniczne i elektryczne to niestety norma :( Ale wszystko zależy od egzemplarza na jaki trafisz.
Najlepiej zrobić jazdy próbne i Twoje rozterki znikną.
Auto: SCENIC I ph II
Silnik: 1,9 dci
Wiek: 41 Dołączył: 10 Mar 2008 Posty: 436 Skąd: śląskie/Krzepice
Wysłany: 2010-08-07, 12:34
Mamy ten sam wzrost i powiem Ci ,że w Lagunie miałem problem.
Po zastanowieniu się i przymiarkach padło na scenic'a i wierz mi lub nie ale mam dobre 15 cm nad głową a za mną jest miejsce gdzie siedzi mój syn (ma 170 cm) i nie nażeka na brak miejsca
_________________ Jak mnie nie ma na forum to jestem na rybach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.