FAQ     Szukaj    Użytkownicy    Grupy   Statystyki     Rejestracja    Zaloguj     Album     Download
Nasze strony www: megane.com.pl , turboportal.eu, www.renaultforum.pl, www.mechatronika.eu, www.ruzam.pl

Kontakt

Poprzedni temat «» Następny temat
Clio-silnik gaśnie w trakcie jazdy
Autor Wiadomość
Michał 

Auto: Renault Clio II
Silnik: 1390
  Wysłany: 2011-03-02, 13:12   Clio-silnik gaśnie w trakcie jazdy

Pomożcie
Zwiedziłem juz kilku mechaników i nie wiem co dalej robić. Clio II z silnikiem diesla 1390ccm gaśnie w trakcie jazdy bez powodu. Zachowuje się jakby mu odcięto dopływ paliwa, ale juz wiem, ze to nie to. Sprawdziłem wszystkie wtryski itp. wymieniony filtr paliwa. To jest coś z elektryką. Jedynym wspólnym elementem usterki jest pogoda. Samochód wariuje jak jest wilgotno (pada deszcz czy tez błoto pośniegowe). Samochód na luzie chodzi bez problemu, po zgaśnięciu pali od ręki, nawet jak na luzie go fazuje to wszystko jest w porzadku. Dopiero w momencie jak wrzuce bieg i puszczam sprzęgło to jest koniec. Próbowałem już wszystkiego, na wolnych obrotach, na wysokich, nie ma zasady. Po prostu gdy tylko jest wilgoć to gaśnie. Mało tego na komputerze jak jest sucho nie pokazuje żadnych problemów, ale gdy jest mokry to komputer pokazuje błąd czujnika spalin. po naprawie tego dalej ta sama usterka sie pojawia.
Pomocy

REKLAMA

Przebieg (odsłon): miliony
Silnik: google
Auto: Chrysler
Status: Online

Tomik 1970 
Mod Team

Auto: GRAND SCENIC II ph I /SAXO II
Silnik: 1,9 dci / 1.1 i
Wysłany: 2011-03-02, 18:11   

Nie wiem czy jest u Ciebie ale w 1,9 takie objawy są spowodowane uszkodzonym czujnikiem położenia wału :->

Michał 

Auto: Renault Clio II
Silnik: 1390
Wysłany: 2011-03-03, 12:01   Clio-silnik gaśnie w trakcie jazdy

Tomik 1970 napisał/a:
Nie wiem czy jest u Ciebie ale w 1,9 takie objawy są spowodowane uszkodzonym czujnikiem położenia wału :->

też tak myślałem, słyszałem o tym czujniku i wspomniałem mechanikowi o tym,ale on tweirdzi, ze z tym czujnikiem sa problemy tylko na ciepłym silniku i bez względu na pogodę. u mnie ta awaria pojawia sie tylko przy dużej wilgoci, jak jest sucho to nie ma śladu po usterce, ale dzięki za info, w akcie desperacji chyba ten czujnik też każe wymienić.

Odpowiedz do tematu