Wysłany: 2010-06-15, 18:25 Clio III 1.5 - spalanie
Najpierw witam -- pierwszy post
Jestem posiadaczem Renault Clio III 1.5 d z najslabszym silnikiem. Auto przejechalo 60tys jest z 2005 r z grudnia. Wszystko chodzi elegancko.
Jestem dosc agresywnym kierowcą. Ostatni natknąlem sie przypadkiem na informacje o spalaniu w moim aucie - jakies testy i wychodzi w takich testach ze moje auto powinno palic 4-5,5 litra.
Zaraz po zakupie auta przez okolo 150km probowalem dla zabawy zjechac do minimum ze spalaniem i mialem 4.2 w trasie. Ogolnie nie przywiazuje duzej wagi ile mi to auto pali - jezdze nie przejmujac sie tym.
Tankuje zawsze lepszego disla na roznych stacjach i ....
Spalanie w miescie-we Wroclawiu, gdy staram sie omijac korki (jade do pracy 7.15 wracam 15.20) mam okolo 7l . W trasie jadac autostarda okolo 135 km/h wychodzi mi 6l.
Czy ma ktos podobne doswiadczenia z Clio III 1.5d i spalaniem? Juz sie zastanawiam czy to ja mam tak ciezka noge czy cos nie halo z autem.
Powyzsze spalanie to mi wychodzi tak jak pisalem poza korkami i w miare spokojnej jezdzie w trasie.
Jak sobie poszaleje we Wroc - od swiatel do swiatel byle sie wcisnac ze 2 auta + autostarda 150km/h to dochodzi do 8l/100km
Tak zeby nie bylo ze marudze - jestem bardzo zadowolony z Clio. Komfort jazdy i takie tam tylko to spalanie.
Bylbym spokojniejszy jakby nie te internetowe testy+ opinie znajomych co diesle maja i twierdza ze pali im <5l
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.