FAQ     Szukaj    Użytkownicy    Grupy   Statystyki     Rejestracja    Zaloguj     Album     Download
Nasze strony www: megane.com.pl , turboportal.eu, www.renaultforum.pl, www.mechatronika.eu, www.ruzam.pl

Kontakt

Poprzedni temat «» Następny temat
[Clio II] Coś stuka pod maską
Autor Wiadomość
Miriaczi 

Auto: Clio II
Silnik: 1.9D
Wysłany: 2011-07-22, 07:59   [Clio II] Coś stuka pod maską

Witam jestem świeżym posiadaczem Clio II mam taki problem że nagle coś zaczęło stukać (rzęzić) pod maską, na słuch to tak jak by od strony kierowcy. Chciał bym się dowiedzieć czy to coś groźnego czy nie będzie trzeba rozbierać pół silnika.

Mam jeszcze jedno pytanie Clio posiada światła przeciwmgielne z przodu ale nie potrafię ich włączyć przekręcam zgrubienie na gałce od świateł to zapalają się tylne ale od przednich nie widzę żadnego guzika.

Bardzo proszę o pomoc.

REKLAMA

Przebieg (odsłon): miliony
Silnik: google
Auto: Chrysler
Status: Online

WALEK 

Auto: Renault Laguna
Silnik: 2.0 16V
Wysłany: 2011-07-22, 21:52   

Ogólnie to trudno zdiagnozować auto przez forum, musisz podać więcej informacji (jaki silnik, w jakich okolicznościach pojawił się ten odgłos, czy dzieje się to na biegu jałowym czy podczas jazdy, przy jakiej prędkości obrotowej silnika, czy jest to odgłos stały czy też z różnymi częstotliwościami itp.) Jednakże trudno będzie raczej powiedzieć w 100% co dzieje się z twoim autkiem bo przyczyn może być wiele od tych najdrobniejszych po poważniejsze usterki. Proponuje wizyte u znajomego mechanika który za przysłowiowe piwo rzuci okiem na autko i powie coś więcej na temat tej awarii. Pozdrawiam. Co do świateł w Clio to nie jestem pewien czy oby manetka nie jest dwustopniowa (przekręcasz raz zapala się tylne, przekręcasz drugi raz zapalają się przednie) o ile się nie myle do przednich świateł przeciwmgłowych musisz mieć załączone światła mijania bo inaczej nie będą świecić. Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu