Wysłany: 2011-07-22, 07:59 [Clio II] Coś stuka pod maską
Witam jestem świeżym posiadaczem Clio II mam taki problem że nagle coś zaczęło stukać (rzęzić) pod maską, na słuch to tak jak by od strony kierowcy. Chciał bym się dowiedzieć czy to coś groźnego czy nie będzie trzeba rozbierać pół silnika.
Mam jeszcze jedno pytanie Clio posiada światła przeciwmgielne z przodu ale nie potrafię ich włączyć przekręcam zgrubienie na gałce od świateł to zapalają się tylne ale od przednich nie widzę żadnego guzika.
Ogólnie to trudno zdiagnozować auto przez forum, musisz podać więcej informacji (jaki silnik, w jakich okolicznościach pojawił się ten odgłos, czy dzieje się to na biegu jałowym czy podczas jazdy, przy jakiej prędkości obrotowej silnika, czy jest to odgłos stały czy też z różnymi częstotliwościami itp.) Jednakże trudno będzie raczej powiedzieć w 100% co dzieje się z twoim autkiem bo przyczyn może być wiele od tych najdrobniejszych po poważniejsze usterki. Proponuje wizyte u znajomego mechanika który za przysłowiowe piwo rzuci okiem na autko i powie coś więcej na temat tej awarii. Pozdrawiam. Co do świateł w Clio to nie jestem pewien czy oby manetka nie jest dwustopniowa (przekręcasz raz zapala się tylne, przekręcasz drugi raz zapalają się przednie) o ile się nie myle do przednich świateł przeciwmgłowych musisz mieć załączone światła mijania bo inaczej nie będą świecić. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.