fronia
Auto: clio I
Silnik: 1.1
Wysłany: 2011-04-07, 15:18 Clio I
hej . Mam problem ze zużyciem paliwa w moim samochodzie nie jest (chyba) możliwe żeby auto 1.1 RN rok produkcji 1991 paliło w trasie 16l na 100 km!! co może być przyczyną tego ?:( kurde myślę nad pływakiem Pomocy !
Nie chcę zaśmiecać forum, temat dotyczy renault clio I.
Płyn w chłodnicy się gotuje i wybija go.
Cały układ chłodniczy został wymieniony, nowa chłodnica, nowy termostat, nowy czujnik temperatury. Wentylator jest sprawny, był sprawdzany jednak kontrolka sygnalizująca za wysoką temperaturę się nie zapala i wentylator nie włącza się w odpowiednim momencie.
Co doradzicie?
Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Wysłany: 2011-07-06, 06:37
A dobrze został cały układ odpowietrzony o jego wymianie i zalaniu nowym płynem ?
Jedź do gościa co ci to wymieniał i niech dokładnie sprawdzi. Jakaś przyczyna wymiany tego co pisałaś była Nie zrobił do końca tak jak należy.
Być może nie. Ale kapie nam jeszcze woda z rury wydechu i leci biały dym.
Czytałam, że może się jeszcze okazać, że uszczelka pod głowicą jest do wymiany?
Czy jakieś inne objawy, mogą o tym świadczyć?
Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Wysłany: 2011-07-11, 07:01
Woda z rury wydechowej to normalny objaw. Oczywiście nie powinna lecieć wiaderkami ;)
Co do białego dymu to co najwyżej z rana jak silnik zimny. Jak bulgocze płyn i dymi to faktycznie może być uszczelka. Nie przybywa oleju lub płyn w zbiorniczku nie zmienia koloru Nie pojawiła się tłustawa maź w płynie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.