witam wszystkich. mam pewien problem - kupilem we wrzesniu renault clio 1.1 rocznik 1993 benzyna + gaz. Gaz zalozony w 2005 roku. przebieg samochodu to prawie 300tys, na gazie 100tys.... Jest strasznie slaby, nie moze wiecej wyciagnac niz 120-130km/h....:/ skrzynia 5 biegow z twingo. jestem studentem ale jak narazie wlozylem do niego juz ok 1500 zl ( uklad kierowniczy, belka, reczny, akumulator, pasek, filtry). zblizaja sie wakacje i chcialbym cos mocniejszego. ale do dyspozycji majac ok 3-4 tys watpie czy cos wykombinuje. wiec moje pytanie, CZY JEST JAKAS MOZLIWOSC WZMOCNIENIA SILNIKA NIE AZ TAKIM DUZYM KOSZTEM, TAK DO 1000 - 1500 ZL, albo co by mnie bardziej interesowalo - JAKI MOGE DO TEGO AUTKA SILNIK WLOZYC? CZY JEST MOZLIWOSC WLOZENIA SILNIKA 1.6 16V Z OPEL ASTRA 1 ? bardzo prosze o odpowiedz. pozdrawiam
Podejrzewam że silnik od astry na 99% nie siądzie, poza tym zostaje kwestia komputera, immobilisera... za dużo roboty. Podejrzewam że mógłbyś zrobić swap na silnik 1.8 z takiego clio, jednak co z tym idzie musiałbyś pewnie też zmienić hamulce i pare innych rzeczy. Wydaję mi się że to nie opłacalne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.