Modus córki silnik 1,2 2005 chwilowo traci moc po zwolnieniu gazu i ponownym przyspieszeniu znów działa normalnie.Tego rodzaju przypadłości występują chwile po rozruchu i w trakciejazdy na gorącym silniku.Proszę o poradę co może być tego przyczyną.Kontrolki nie sygnalizują żadnych usterek.pozdro Tadek
Mysle ze moglby to byc przeplywomierz, ale daj sobie go pierwsze przeczyscic poki go wymienisz, bo to moze kosztowac, po wyciagnieciu Twoje ECU musy sie przez pierwsze pare kilometrow nauczyc wartosci. Mysle ze warto sprobowac. Sorry za kijowy polski ale jestem odpowiednikiem Steffen Moeller a do polski mnie przyciagla milosc
Gratuluję Wam serdecznie tej miłości a wracając do tematu gdzie szukać w modusie takiego cudeńka jak przepływomierz. Pozdrawiam WAS Tadek
[ Dodano: 2010-11-12, 14:48 ]
Witam.Chyba opanowałem temat otóż nad głowicą trochę z lewej jest czujnik prawdopodobnie podciśnienia w kolektorze ssącym był lużno osadzony dołożyłem dodatkowy oring i wszystko gra.Wracając do sugestii kolegi który zabrał głos w tym temacie to nie znalazłem przepływki-za filtrem jest tylko przepustnica (nierozbieralna) choć nie wykluczam że to wlaśnie ona pełni rolę przepływomierza. Pozdro Tadek
adk67
Auto: Renault Modus
Silnik: 1.5 dci
Wiek: 44 Dołączył: 26 Gru 2011 Posty: 2 Skąd: Łęczna/Lublin
Wysłany: 2011-12-29, 19:04
Witam:Modus 1.5 dci 2005
Po podłączeniu do komputera pokazał błąd:
P0235,"Czujnik A wspomagania turbosprężarki - usterka- wystarczy tylko wyczyścić czy będzie konieczna wymiana tego czujnika.Objawy są następujące pedał w podłogę i po wyżej 100km wyskakuję pomarańczowy kluczyk traci moc i po chwili gaśnie.
Pytanko co dokładnie oznacza i co będzie przyczyną usterki oraz jakie mniej więcej koszty muszę ponieść.
Następny błąd P0380 – Obwód grzałki świecy żarowej – usterka. Jestem po wymianie kompletu świec jaki mam problem proszę o pomoc. Z góry dziękuje za porady , pozdrawiam .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.