Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Wysłany: 2008-02-21, 06:36 CB Ogólnie
Witam,
Czekamy w tym dziale na opisy (fotki) jak i gdzie zamontować radyjko w naszych limuzynach.
Zawsze są z tym problemy i komuś może się przydać.
Można też wpisywać porady jaką antenę i jakie radyjko wybrać aby było OK
Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Wysłany: 2008-05-19, 14:27
Musisz najpierw określić jaką kwotę na to pragniesz przeznaczyć.
Potem należy to rozdzielić na antenę i samo radyjko CB aby było OK.
Co do miejsca, to trza znaleźć kompromis aby nie przeszkadzało i aby było widoczne
i łatwo dostępne z fotela kierowcy. Oczywiście trzeba też pomyśleć na łatwością wymontowania, bo wiadomo w jakim kraju żyjemy i nie chcemy aby zmieniło właściciela. Trzeba zrobić tak, aby dało się szybko wymontować.
johnyteksass
Auto: Vel Satis
Silnik: 3 D V 6
Wysłany: 2008-08-14, 21:40 Re
Witam!
Posiadam CB od ok roku raz montuje go na starym Oplu Kadecie a raz na Vel Satisie(przeważnie podczas długiej podroży do Polski).
No cóż tak jak napisano w poście powyżej trzeba wiedzieć jaka suma
ma być przeznaczona na radyjko + antenka. Ja za komplet wydałem ok. 480 zł.
Ale uwierzcie warto było......
patryk30
Auto: Clio
Silnik: diesel
Wysłany: 2009-03-29, 15:36
ja za CB radio z całym zestawem zapłaciłem 650 zł. Od roku sprawuje mi się świetnie. Na dłuższe podróże jest niezastąpione i już kilkukrotnie uniknąłem mandatu. Zdecydowanie CB radio + nawigacja to najważniejszy sprzęt w aucie.
_________________ Samotność coraz bardziej Ci doskwiera?
Czujesz, że nadszedł czas na miłość i spotkanie z kimś wyjątkowym?
Biuro matrymonialne http://iduo.pl
Witam Od jakeigoś czasu borykam sie z umieszczeniem cb-radia w laguna 2 ... ma ktoś może jakieś fajne pomysły na to Jak narazie to trzymam radyjko w schowku ale nie za bardzo mi sie to podoba ;) I może wiecie jak sprawują sie kieszenie na cb-radio dostępne na allegoro. Chodzi mi o to czy przypadkiem nie zagłuszają dźwięku, bo przecież zabudowujemy nimi głośnik ?? Wdzięczny byłbym niezmiernie za każdą sensowną podpowiedź
_________________ nowe, świeżutkie forum poświecone twojej reni http://renaultzone.pl
_________________ Rzeczywistość dostarcza więcej wrażeń niż fikcja.
reniek_iw
Auto: master
Silnik: 2,5cdi
Wysłany: 2011-04-19, 16:20
ja mam zamiar kupić cb radio kwotę jaka bym mógł wydać to w granicach 350-400 zeta na zestaw co byście mi polecili i ewentualnie gdzie umieścić w masterze
w masterku to ja radyjko mam zamocowane na podsufitce na srodku równo nad lusterkiem. tak samo zaraz obok mocowanie na gruche. w busie taki montaż jest bardzo praktyczny ze względu na wygodę w obsłudze. radyjko to midland alan 48 plus. znakomite radyjko. pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.