adenua
Auto: Scenic II
Silnik: 1.5dci
Wysłany: 2011-08-31, 22:56 Carminat - bluetooth problem
Witam,
Posiadam scenica III 1.5dci z 2010 z carminatem, w ktorym wystepuje problem przy dostepie do ksiazki telefonicznej w telefonie. Wersja softu 84.16. Problem wystepuje tylko z telefonem Motorola Gleam.
Mianowicie z jakichs powodow telefon ciagle wyswietla prosbe o zaakceptowanie dostepu do ksiazki telefonicznej. Po kilku probach udaje sie carminatowi pobrac ksiazke. Wszystko byloby w porzadku, gdyby nie to, ze po wykonaniu/odebraniu polaczenia telefon wyswietla ponownie monit z prosba o pozwolenie na dostep do ksiazki. Ewidetnie brakuje w telefonie autoryzacji urzadzenia carminat.
Carminat dziala bez problemow z HTC Desire, czy roznymi samsungami.
Co ciekawe, posiadam w innym aucie radio JVC z BT, ktore nie stwarza takich problemow, bo Motorola wyswietla przy parowaniu z JVC monit o zautoryzowaniu urzadzenia. To zalatwia sprawe i monity o dostep do ksiazki sie juz nie pojawiaja.
Z duza pewnoscia stwierdzam, ze to musi byc problem telefonu, ktory sie gubi otrzymujac zestaw profili BT jakie obsluguje carminat.
0) Czy spotkal sie ktos z czyms podobnym?
1) Czy sa nowsze wersje softu do carminata?
2) Czy ASO wgrywa go bezplatnie?
p.s. Z innych zaobserowanych rzeczy, to parowanie Motoroli mozliwe jest jedynie przy wybraniu opcji "polacz z urzadzeniem audio" i wybraniu kodu 0000. "Polacz z telefonem" konczy sie bledem.
Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Wysłany: 2011-09-05, 08:53
Ustaw w telefonie aby automatycznie wysyłał dane do Carminata.
Jelitek
Auto: Laguna III GrandTour GT
Silnik: 2.0 TDI
Wysłany: 2011-10-07, 15:32
Witam,
To mój pierwszy post i niestety od razu proszę o pomoc.
Mam podobny problem jak adenua. Mianowicie mam Motorolę Gleam i niestety nie mogę jej sparować z radiem (Laguna III GrandTour). Urządzenia się widzą wzajemne ale podczas łączenia od razu wyskakuje komunikat "próba nie udana". Próbowałem wiele razy zmieniałem opcje w komórce i nic Dotychczas miałem podpięty Samsung B2700 i bez problemu się parowały.
Może ktoś zna rozwiązanie. Proszę o pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.