Wysłany: 2011-11-23, 23:17 Brak świateł stopu Clio II
Witam wszystkich. Mam taki problem. Mianowicie gdy wduszam pedał hamulca zapala się tylko dodatkowe światło stopu, pozostałe lampki nie świecą, bezpieczniki sprawdziłem, żarówki również, włącznik zamieszczony przy pedale hamulca również jest sprawny. Ma ktoś może jakieś doświadczenie w tym temacie?? Pozdrawiam.
Sprawdź miernikiem czy jest napięcie na pinach od stopów przy lampie. Częstymi problemami jest też słaba masa, ale dziwne, żeby nagle na dwóch lampach ten sam problem się pojawił. Masz schemat elektryczny?
[ Dodano: 2011-11-25, 14:13 ]
Ma ktos moze jeszcze jakis pomysl??
[ Dodano: 2011-11-27, 18:14 ]
Skoro nie ma nikt pomysłu na przyczynę braku świateł to może ktoś będzie wiedział czy włącznik stopu może być uszkodzony? mimo ze dodatkowe światło działa.
[ Dodano: 2011-11-29, 23:01 ]
Dobra słuchajcie sprawdziłem prąd na stykach od stopu i jednak tego prądu nie ma:(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.