FAQ     Szukaj    Użytkownicy    Grupy   Statystyki     Rejestracja    Zaloguj     Album     Download
Nasze strony www: megane.com.pl , turboportal.eu, www.renaultforum.pl, www.mechatronika.eu, www.ruzam.pl

Kontakt

Ogłoszenie 

Przejdź do wyszukiwarki tematów na renaultforum.pl

Sprawdź ofertę atrakcyjnych pakietów hostingowych na devilMedia.pl - tylko teraz 3 miesiące gratis.

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak kodu do radia- Thalia 2004
Autor Wiadomość
Esharell 

Auto: Renault Thalia
Silnik: 1.4
Wysłany: 2010-08-15, 18:38   Brak kodu do radia- Thalia 2004

Cześć!
Piszę do Was z prośbą o pomoc. Zanim zapoznałem się z instrukcją obsługi radia spróbowałem wyciągnąć je i zerknąć jak wygląda kostka umożliwiająca sterowanie radiem z panelu przy kierownicy. Niestety po wyciągnięciu zasilania i ponownym włączeniu radyjko poprosiło mnie o kod ;) Thalię nabyłem od pierwszego znajomego, który był jej pierwszym właścicielem. niestety nie dał mi żadnego pudełka po radiu. Cudem udało mi się w książce gwarancyjnej znaleźć kod do radia (wpisany tam ręcznie). Nie napisałbym gdyby nie to, że ten kod po prostu nie zadziałał.

Spisałem numery seryjne i jeśli ktokolwiek z Was mógłby mi pomoc rozszyfrować ten kod byłbym po stokroć wdzięczny.

S/N 22DC259/62F
E 359 SECURITY
RN259F40433886
FP1004080433886

Kod który znalazłem w książce to 0141. Wpisałem go kilkukrotnie stąd moje kolejne pytanie, czy nie zablokowałem czegoś jeszcze jeśli wpisałem zbyt dużą ilość razy błędny kod?

Z góry dzięki za pomoc :)

[ Dodano: 2010-08-16, 13:08 ]
Cześć!
Udało mi się odblokować radio :)
Dla tych którzy spotkają się z podobnym problemem mam kilka wskazówek. Jeśli nie pamiętacie kodu albo wydaje wam się, że go znacie nigdy nie wpisujcie go na oślep. Radia Pionierskie w Renault mają cechę charakterystyczną, że po wpisaniu błędnego kodu i kolejno próbie wpisania właściwego- radio i tak go nie przyjmie. Blokada radia trwa około minutę po wpisaniu jednorazowo błędnego kodu. Odpowiednio po wpisaniu go dwukrotnie są to dwie minuty, później 4,8,16,32,64 itd.

Swoją drogą czy w ASO istnieje możliwość sprawdzenia tego kodu po podaniu numerów seryjnych ?

REKLAMA

Przebieg (odsłon): miliony
Silnik: google
Auto: Chrysler
Status: Online

Szukaj części do swojego samochodu (sklep.megane.com.pl)

Krzychu 
Administrator

Auto: Megane
Silnik: 1.9 dTi
Wysłany: 2010-08-17, 15:26   

ASO jest w stanie podać kod na podstawie VIN. Ale to kosztuje.
Inna metoda to ta opisana w temacie: http://www.renaultforum.p...-vt518.htm#1780

Odpowiedz do tematu