Esharell
Auto: Renault Thalia
Silnik: 1.4
Wysłany: 2010-08-15, 18:38 Brak kodu do radia- Thalia 2004
Cześć!
Piszę do Was z prośbą o pomoc. Zanim zapoznałem się z instrukcją obsługi radia spróbowałem wyciągnąć je i zerknąć jak wygląda kostka umożliwiająca sterowanie radiem z panelu przy kierownicy. Niestety po wyciągnięciu zasilania i ponownym włączeniu radyjko poprosiło mnie o kod ;) Thalię nabyłem od pierwszego znajomego, który był jej pierwszym właścicielem. niestety nie dał mi żadnego pudełka po radiu. Cudem udało mi się w książce gwarancyjnej znaleźć kod do radia (wpisany tam ręcznie). Nie napisałbym gdyby nie to, że ten kod po prostu nie zadziałał.
Spisałem numery seryjne i jeśli ktokolwiek z Was mógłby mi pomoc rozszyfrować ten kod byłbym po stokroć wdzięczny.
S/N 22DC259/62F
E 359 SECURITY
RN259F40433886
FP1004080433886
Kod który znalazłem w książce to 0141. Wpisałem go kilkukrotnie stąd moje kolejne pytanie, czy nie zablokowałem czegoś jeszcze jeśli wpisałem zbyt dużą ilość razy błędny kod?
Z góry dzięki za pomoc
[ Dodano: 2010-08-16, 13:08 ]
Cześć!
Udało mi się odblokować radio
Dla tych którzy spotkają się z podobnym problemem mam kilka wskazówek. Jeśli nie pamiętacie kodu albo wydaje wam się, że go znacie nigdy nie wpisujcie go na oślep. Radia Pionierskie w Renault mają cechę charakterystyczną, że po wpisaniu błędnego kodu i kolejno próbie wpisania właściwego- radio i tak go nie przyjmie. Blokada radia trwa około minutę po wpisaniu jednorazowo błędnego kodu. Odpowiednio po wpisaniu go dwukrotnie są to dwie minuty, później 4,8,16,32,64 itd.
Swoją drogą czy w ASO istnieje możliwość sprawdzenia tego kodu po podaniu numerów seryjnych ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.