Witam. Mam problem z bakiem paliwa. Cieknie mi paliwo przez nakrętkę na baku znajdującą się pod siedzeniem (nie wiem jak fachowo się to nazywa). Mechanik po kilku próbach naprawy stwierdził, że należy wymienić bak bo nic się z tym już nie zrobi. Na allegro znalazłem kilka baków z różnych roczników, ale tutaj pojawia się pytanie jak mam sprawdzić czy ten bak będzie pasował do mojego samochodu? Posiadam Clio z 2003 r. poj. 1149, benzyna, trzy drzwiowe.
Pilnie proszę o pomoc bo tak wali paliwem, że usiedzieć nie można ;/
Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Wysłany: 2011-09-07, 20:39
Bal paliwa
To gdzie to paliwo tak baluje - daje to jakieś korzyści ;)
A może wystarczy wymienić samą nakrętkę wraz z uszczelką.
Dolnośląskie jest dość duże. Jakie okolice
hehe baluje u mnie w środku auta :P ale odradzam takie zabawy - mnie bynajmniej przyprawiają o ból głowy
Uszczelka i nakrętka były już wymieniane i nic to nie pomogło ;/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.