FAQ     Szukaj    Użytkownicy    Grupy   Statystyki     Rejestracja    Zaloguj     Album     Download
Nasze strony www: megane.com.pl , turboportal.eu, www.renaultforum.pl, www.mechatronika.eu, www.ruzam.pl

Kontakt

Poprzedni temat «» Następny temat
Babski kącik
Autor Wiadomość
katheerina 

Auto: Megane
Silnik: 1,9 dTi
Wysłany: 2010-10-30, 19:19   

Baciuś, w Twoim wieku wypowiadać takie kategoryczne opinie??? Pewnie wiesz co mówisz 8-)

A Ty do jakiej grypy się zaliczasz??? ;-) :mrgreen:

REKLAMA

Przebieg (odsłon): miliony
Silnik: google
Auto: Chrysler
Status: Online

radek-sląsk 

Auto: Megane I Ph II
Silnik: 1.6 16V
Wysłany: 2010-10-30, 19:21   

Ja tam uważam kobietę za równy sobie na drodze, Więcej facetów (bez jaj) jeździ po ulicach niż kobiet które są zagrożeniem na drodze.

katheerina 

Wysłany: 2010-10-30, 22:41   

No, ale znów te stereotypy :mrgreen:

To takie sztywne chomonto sugestii, w które wkłada się osobę. Jakby mówiąc większości z nich, że są słabe i się nie nadają do.... (i tu można wyliczać).
Sugestie moim zdaniem wyznaczają pewne ramy zachowań. No sami pomyślcie... jak się komuś do "zawsze" wmawia, że się nie nadaje to w końcu zacznie w to wierzyć. Będzie generował wszystkie spodziewane zachowania na potwierdzenie tezy, albo co gorsza zniecha jakichkolwiek prób.

Osoby które tworza i podtrzymują takie stereotypy powinny wziąć na siebie odpowiedzialność za efekty Baciuś. Jesli dziś Twoja opinia wpłynie na jakąś osobę jutro, a pojutrze ta osoba spowoduje wypadek, to tak jakbyś jej w tym częściowo pomagał.

Jeśli kobiety jeżdżą żle- to właśnie dlatego (i nie dotyczy to kobiet, ale ludzi wogóle). Najpierw robicie "pranie mózgu" swoim dzieciom. Synkowie szerzą tę patologię na swoją przyszłą rodzinę, a córki minimalizują swój kontakt z samochodem ponieważ boją się niepowodzenia.

Która osoba w waszej rodzienie najczęściej prowadzi samochód? Ja znam odpowiedź :mrgreen: , to potwierdza moją teorię.

W dalszym ciągu obstaję na straży przekonania, że dobrego kierowcę cechują: doświadczenia w roli kierowcy, wiek i wyobraźnia. Płeć nie ma tu żadnego znaczenia. Błędy w ruchu na drodze można zaobserwować u kierowców obu płci i różnych samochodów (zarówno tych dużych , jak i małych).
Tu nie ma monopolu.

Ps. Anka Dereszowska właśnie wróciła z rajdu na pustyni. Nie sądzę aby musiała być powodem strachu dla innych kierowców na drodze. Który z Nas może poszczycić się takim osiągnięciem?

Ps2. Dzięki Radziu, za to co piszesz. Właśnie takie osoby jak Ty dziś kreują zdrowy światopogląd tych którzy przyjdą jutro :-)

Pozdrawiam :-P

Krzychu 
Administrator

Silnik: 1.9 dTi
Wysłany: 2010-10-30, 22:52   

katheerina, a się rozpisała dziewczyna :)

Ja nie pisałem, że kobiety za kierownicą to zło. Dobra foczka za kółkiem nie jest zła.

namor2007 

Auto: Renault Megane
Silnik: 1.4 v16
Wysłany: 2010-10-31, 06:48   

Cytat:
Która osoba w waszej rodzinie najczęściej prowadzi samochód?

i tu pewnie Cię zdziwię, moja żona :mrgreen:
Krzychu napisał/a:
Dobra foczka za kółkiem nie jest zła.

z tą oczywistą oczywistością nie będę dyskutował < :mrgreen:

katheerina 

Wysłany: 2010-10-31, 17:19   

Dobra :mrgreen:

Zabiliście mnie :mrgreen:

[ Dodano: 2010-10-31, 17:23 ]
Do Krzycha- jesteś szowinistą :-) Wiesz?

radek-sląsk 

Auto: Megane I Ph II
Silnik: 1.6 16V
Wysłany: 2010-10-31, 17:39   

katheerina: nic po prostu zapraszam do Borek latem 2011 tam możesz udowodnić tym niby facetom co potrafi kobieta za kółkiem :mrgreen: Są robione konkursy sprawnościowe na zamkniętym torze i każdy może pokazać na co go stać

Odpowiedz do tematu