Otóż chciałem sobie kupić jakieś auto do 13 500zł we wrześniu bo wrócę z pracy z zagranicy i tak:
Co drodzy użytkownicy byście powiedzieli o Renault Laguna .. Czy to dobry wybór? Chodzi mi o model II czyli chyba o ile pamiętam produkcja 2001-2005... Chciałbym się dowiedzieć jak w nim jest z częściami zamiennymi, czy są drogie, czy samochód jest w miarę bezawaryjny i czy pali jak smok, czy w granicach rozsądku? ;]
Powiem szczerze, że wygląd jest bardzo ładny, szczególnie mi wpadło w oko wersja kombi.. Jeśli możecie to doradźcie czy to dobry wybór, no i jak z częściami ;]
Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Wysłany: 2011-06-06, 08:01
Na forum już pisane było coś na temat laguny. Poszukaj i poczytaj.
Powtórzę tylko, że wersja przed liftem była bardziej awaryjna.
Powiedzmy z tą awaryjnością to tak 50/50. Zależy jak trafisz.
Po lifcie poprawili wiele z wieku "dziecięcego", jednak wtedy musiałbyś troszkę więcej dozbierać no i warunek, że kupisz od uczciwego sprzedawcy i w dobrym stanie a te się cenią.
Z częściami nie ma problemu.
Mimo iż nie przepadam za "Francuzami" to sam kupiłem sobie Reno.
Dużo było szumu (tak jak Prezes )pisał z awaryjnością Laguny II przed liftem.
Ja zaproponuję Ci coś innego np: Skodę Octawię 1.6 . Fajne auto ,a silnik lubi podtlenek LPG więc można dużo zaoszczędzić na kosztach i przedewszystkim tanie części.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.