Witam , mam pewien problem z abs-em , gdy zapalam auto to kontrolka od abs caly czas swieci ,. po przejechaniu około 2 km jadąc wyłanczam zapłon , właczam z powrotem i kontrolka juz nieswieci , nackam mocniej na pedał chamulca i kontrolaka sie znowu zapala , co to mioze byc wie ktos moze
Kolego sprawdź czujniki przy kołach. Kontrolka po odpaleniu pali się dlatego, że podczas poprzedniej jazdy sterownik wykrył błąd. Jak widać problem nie występuje ciągle, a więc czujnik raz działa poprawnie, a raz nie dlatego jak przejedziesz te 2km i odpalasz ponownie to system może już działać poprawnie. Na 90% problem leży w czujnikach, sprawdź ich rezystancje i napisz ile masz. U mnie było podobnie, problemem okazał się niełączący kabel do jednego z czujników, tylko że u mnie pompa od ABSu wariowała i buczała.
Wejdź pod samochód i poszukaj złączek od czujników ABS, patrz od koła aż znajdziesz złącze. Jak je wypniesz, miernik w dłoń i zmierz rezystancję i napisz ile Ci wyszło na jakim kole.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.