Jestem nowy na forum. Chce kupić lagune z 97r i mam do wyboru 2 auta. Jedno z silnikiem 2.0 16v a drugie 2.0 8v i mam pytanie do uzytkowników tych aut, który byście polecili. Jak wyglada sprawa ze spalaniem LPG (oba maja instalacje II gen), który jest bardziej awaryjny itp.
jonatan_jr, 2.0 8V to chyba bardziej pewna jednostka. Może trochę mniej mocy ale osobiście wydaję mi się, że 8V będzie miał dłuższą żywotność i zdecydowanie niższe spalanie.
Nie jestem co prawda użytkownikiem Laguny ale takie jest moje zdanie. Osobiście jestem fanem diesla i poleciłbym sprawdzoną jednostkę 1.9 dTi, która jak dobrze pamiętam była już dostępna pod koniec 97r.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.