Wysłany: 2011-05-19, 19:22 1,5dci mruga silnik i stop przy wysokich obrotach
Witam wszystkich.
Mam problem z moim clio wersja 65hp otóż jadę sobie np 100km/h na 5 i zachodzi potrzeba wyprzedzania np(tira) to redukcja na 4 gaz w podłogę i tak do 120 nagle zaczyna mrugać kontrolka silnik i STOP no to puszczam gaz i po chwili przestaje, to samo dzieje sie jak np na 3 przycisnę trochę, ale jak daje gaz w podłogę na 5 to nic sie nie dzieje nawet przy 160km/h, nie zauważyłem żadnych spadków mocy w chwili mrugania kontrolek (odcinanie turbo). Może ktoś tak miał już. Wiem ze muszę pojechać na diagnostykę ale chce wiedzieć czego sie spodziewać.
Przebiegu mam 198tys i od zimy robie 100km dziennie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.